Fotbal intern

Olimpiu Moruţan, victima unui caz de furt al identității înainte de Dinamo – FCSB! ”Acest cont e fals”

10.02.2021 | 09:46
Olimpiu Morutan victima unui caz de furt al identitatii inainte de Dinamo  FCSB Acest cont e fals
ADVERTISEMENT

Mijlocașul lui FCSB, Olimpiu Moruțan, reclamă un nou caz de furt de identitate, după deja celebrul caz Ilie Dumitrescu. Fotbalistul a anunțat că nu-i aparține noul cont apărut pe Facebook, cu numele lui.

Moruțan s-a plâns că în ultima vreme a primit numeroase mesaje în care i se cereau explicații pentru declarațiile apărute pe noul cont de pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a lansat și un apel către internauți, să reclame contul cu pricina pentru a putea fi închis. Deocamdată Moruțan nu a apelat la poliție, așa cum a făcut-o Ilie Dumitrescu, care s-a confruntat cu aceeași problemă.

Olimpiu Moruţan, victima unui caz de furt al identității înainte de Dinamo – FCSB

Persoana sau persoanele care i-au furat identitatea se folosesc de notorietatea fotbalistului de 21 de ani, pentru a posta în numele acestuia lucruri care îi afectează imaginea.

ADVERTISEMENT

”Acest cont de Facebook este fals și nu îmi aparține!!! Am primit multe mesaje în ultima perioadă în legătură cu postările și mesajele trimise de pe acest cont care, repet, sunt făcute de către o persoană care pretinde a fi eu. Un REPORT m-ar ajuta mult, pentru a putea șterge contul. Mersi!”, a anunțat fotbalistul pe contul său de Instagram.

Legislația din țara noastră interzice deschiderea de conturi pe rețelele de socializare cu nume și fotografii reale, dar care aparțin altei persoane. Această faptă se încadrează în categoria infracțiuni sub denumirea de fals informatic.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu are aceeași problemă. De doi ani

Olimpiu Moruțan se alătură, fără voia lui, fostului internațional Ilie Dumitrescu. Analistul TV s-a confruntat cu această problemă în urmă cu doi ani. Atacantul care a răpus Argentina la Cupa Mondială din SUA (1994) a depus plângere la poliție și așteaptă ca oamenii legii să dea de urma făptuitorilor.

Între timp contul fals pe numele lui Ilie Dumitrescu a dispărut, dar fostul internațional nu se mulțumește cu atât și îi vrea după gratii pe cei care au abuzat de identitatea lui.

ADVERTISEMENT

La data de 26 ianuarie anul curent Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca furtul de identitate pe rețelele de socializare să fie pedepsit cu închisoarea, între 1 și 5 ani.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,65 este cota pentru „FCSB handicap -1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT