News

Omenirea este în pericol. Un nou virus face ravagii în lume

13.08.2020 | 14:14
Omenirea este in pericol Un nou virus face ravagii in lume
ADVERTISEMENT

Întreaga lume se confruntă în prezent cu pandemia de coronavirus care continuă să facă numeroase victime de la o zi la alta. Din păcate, omenirea este în pericol și din cauza unui virus a fost descoperit în Mongolia unde mai multe persoane s-au îmbolnăvit deja.

Ministerul Sănătăţii din Mongolia susține că este vorba de ciuma bubonică, o boală care a afectat lumea și în trecut. Până la ora actuală mai multe persoane au fost confirmate cu acest virus extrem de periculos care continuă să se extindă în regiunile asiatice.

ADVERTISEMENT

Din păcate, ciuma bubonică a făcut o nouă victimă, de data aceasta în provincia Khovd, aflată în vestul țării. Un bărbat în vârstă de 42 de ani a murit marți noaptea, 11 august, după ce cu câteva zile înainte de deces cumpărase două marmote moarte.

Virus letal, confirmat în Mongolia. Omenirea este în pericol

De la începutul anului și până în prezent 12 persoane au fost suspecte de infectarea cu ciumă bubonică, rezultatul testelor de laborator arătând că patru dintre acestea aveau virusul în organism. Printre bolnavi se numără doi frați care au fost tratați în spitale separate.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 42 de ani mort săptămâna aceasta este a doua victimă a maladiei, după ce luna trecută un adolescent în vârstă de 15 ani a decedat. Tânărul era originar din provincia Govi-Altai din vestul Mongoliei, în clipa de față virusul fiind răspândit în mai multe regiuni.

Potrivit Centrului Național pentru Boli Zoonotice, 17 dintre cele 21 de provincii din Mongolia sunt afectate de „moartea neagră”, așa cum a fost numită în secolul XIV, ciuma bubonică. Din păcate, boala continuă să se extindă, autoritățile venind cu câteva sfaturi pentru a preveni răspândirea la scară largă.

ADVERTISEMENT

Directorul departamentului de relații publice şi monitorizare din cadrul Ministerului Sănătății a sfătuit populația din Mongolia să evite vânarea marmotelor și mai ales, să nu consume carnea acestor animale pentru a preveni răspândirea ciumei bubonice.

Un sat întreg în carantină din cauza ciumei bubonice

Ciuma bubonică este o afecțiune bacteriană care poate ucide un adult în 24 de ore dacă nu este depistată la timp, motiv pentru care autoritățile au plasat în carantină tot satul din care provenea cea de-a doua victimă a virusului letal, bărbatul de 42 de ani.

ADVERTISEMENT

Oamenii se pot îmbolnăvi prin intermediul animalelor infectate sau a înțepăturilor de purici purtători, boala fiind răspândită de purici care trăiesc pe rozătoare sălbatice, în special marmote.

Specialiștii avertizează că primele simptome în cazul îmbolnăvirii cu această boală letală se numără febra mare, durerile de cap, greața, acestea apărând la o săptămână după expunere.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: