Sport

Omri Glazer, portarul Israelului de origine română, gafă uriașă la golul lui Alibec

Omri Glazer, portarul Israelului, a întins o mână de ajutor naționalei lui Edi Iordănescu în meciul de pe Arena Națională. Sarabandă de erori pentru portarul de origine română
09.09.2023 | 23:16
Omri Glazer portarul Israelului de origine romana gafa uriasa la golul lui Alibec
Omri Glazer, total debusolat după golul încasat în meciul cu România. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Omri Glazer, portarul de origine română al Israelului a avut o seară de coșmar pe Arena Națională. Goalkeeperul de la Steaua Roșie Belgrad a fost ezitant încă din start și a greșit grav la golul marcat de Denis Alibec.

Omri Glazer, portarul de origine română al Israelului, cadou pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu

Omri Glazer, portarul în vârstă de 27 de ani, nu a dat siguranță apărării Israelului încă din startul partidei, lucru speculat de jucătorii naționalei României.

ADVERTISEMENT

Prima gafă a goalkeeperului a venit în minutul 15, când a ieșit hazardat în afara careului și a fost aproape să fie sărit de minge. A reușit să o respingă printr-o lovitură de cap, însă a fost foarte aproape să facă un mare „cadou” naționalei României.

Totul a culminat cu faza din care Denis Alibec a reușit să marcheze. Nicolae Stanciu a trimis un șut din afara careului, însă Omri Glazer a respins foarte slab, în față, exact pe direcția atacantului proaspăt transferat în Qatar la Muaither. Omri Glazer a mai fost o dată încercat de Alibec în minutul 63 din lovitură liberă. Vârful a șutat puternic, iar portarul Israelului a boxat nesigur în față.

ADVERTISEMENT

Omri Glazer a avut bunicii în România și are pașaport românesc

Omri Glazer s-a născut la Tel Aviv și provine dintr-o familie cu rădăcini în România. Bunicii săi au fost evrei așkenazi, care au trăit pe teritoriul României în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

De altfel, în memoria familiei sale, portarul are și pașaport românesc. Al doilea motiv este că având un pașaport al unei țări membre în Uniunea Europeană, se poate transfera mai ușor și îi ușurează și călătoria. Peste 10.000 de evrei așkenazi au fost înregistrați în țara noastră de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Evaluat la 1,4 milioane de euro, portarul are 7 meciuri la naționala Israelului și teoretic ar fi putut juca pentru naționala României dacă și-ar fi dorit acest lucru. Glazer a fost desemnat portarul anului 2022 în Israel. Primul meci la naționala de seniori a fost pe 2 septembrie 2017, la meciul împotriva Macedoniei de Nord, scor 0-1.

Ce jucători israelieni mai puteau evolua la naționala României. Aproape toți au fost debutați în ultimii doi ani

Pe lângă Omri Glazer, mai sunt alți patru jucători israelieni de origine română. Aproape toți și-au făcut debutul la naționala Israelului în ultimele două campanii din preliminariile Campionatului Mondial și Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Denny Gropper, Doron Leidner și Suf Podgoreanu sunt cei mai tineri dintre ei și ar fi putut să joace pentru România la nivel de seniori. Au ales însă să o facă pentru Israel, deși dețin cetățenia română.

Șuf Podgoreanu, atacantul lui Maccabi Haifa este singurul care teoretic ar putea juca pentru România deoarece nu a debutat la naționala de seniori a Israelului.

Un al patrulea jucător cu descendență română este Omer Atzili, mijocaș ofensiv în vârstă de 30 de ani. Extrema dreaptă care evoluează pentru Al Ain a fost desemnat fotbalistul anului 2022 în Israel. Saudiții au plătit două milioane de euro pentru el celor de la Maccabi Haifa.

  • 5 jucători de origine română a debutat Israelul la naționala de seniori, în frunte cu portarul Omri Glazer

  • 1.85 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „1” la meciul România – Kosovo

ADVERTISEMENT