News

OMS, despre declarațiile SUA privind proveniența virusului COVID-19: ”Rămâne o speculație”

05.05.2020 | 08:22
OMS despre declaratiile SUA privind provenienta virusului COVID19 Ramane o speculatie
ADVERTISEMENT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a catalogat declarațiile făcute de autoritățile din Statele Unite ale Americii despre proveniența virusului dintr-un laborator drept simple „speculații”. Răspunsul a venit după ce șeful statului american a declarat că are dovezi solide în privința faptului că noul tip de coronavirus a fost creat de om.

OMS dezminte acuzațiile aduse de SUA legat de proveniența coronavirusului

OMS a ținut luni, 4 mai, o conferință de presă online la sediul organizaţiei din Geneva în care a catalogat afirmațiile oficialilor americani despre proveniența virusului din China drept simple „speculații”.

ADVERTISEMENT

„Noi nu am primit niciun fel de date, nici probe specifice din partea guvernului american cu privire la presupusa origine a virusului, deci pentru noi rămâne o speculaţie”, a declarat Michael Ryan, director de programe de urgenţă la OMS, relatează news.ro.

Care sunt dovezile solide pe care le dețin americanii

Președintele american Donald Trump și șeful diplomaţiei Mike Pompeo susțin că au probe suficiente care atestă faptul că virusul care a paralizat o lume întreagă a fost scăpat de sub control dintr-un laborator din China, nicidecum nu a apărut în piața de animale vii din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Şeful diplomaţiei americane a afirmat că în cadrul unei emisiuni TV că „nu este pentru prima dată” când China pune astfel lumea în pericol din cauza laboratoarelor care nu respectă normele, spunând că are dovezi concrete că noul tip de coronavirus a fost creat de om.

„Sunt dovezi enorme că acolo a început. Am spus de la început că acesta este un virus cu originea în Wuhan, China. Cred că toată lumea vede asta acum.

ADVERTISEMENT

China a mai infectat lumea în trecut şi a operat laboratoare care nu se ridică la nivelul necesar. Nu este prima dată când lumea este expusă virusurilor ca urmare a unor greşeli de la acel laborator din Wuhan.

Trebuie să se facă verificări ca să fim siguri, dar vă pot spune că sunt dovezi semnificative că acesta a venit de la acel laborator din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Cei mai buni experţi par să gândească până acum că este creat de om. Nu am motive să nu îi cred în acest moment”, a spus Pompeo în cadrul emisiunii „This Week” difuzată la ABC.

 

ADVERTISEMENT