Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Omul care nu ar trebui să lipsească din primul 11 de la FCSB: ”E greu de scos”

FCSB are un start excelent de sezon. Echipa lui Elias Charalambous are șase victorii în primele șase meciuri din acest sezon.
09.08.2023 | 23:55
Omul care nu ar trebui sa lipseasca din primul 11 de la FCSB E greu de scos
Omul care nu ar trebui să lipsească din primul 11 de la FCSB: ”E greu de scos”. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat meciul cu CFR Cluj, scor 1-0, în primul meci jucat de echipa lui Gigi Becali în Ghencea. După o primă repriză în care roș-albaștri au jucat modest, intrarea lui Andrea Compagno a schimbat soarta partidei.

Compagno, cerut titular la FCSB!

Sorin Cîrțu, fostul președinte de la Universitatea Craiova, spune că atacantul italian este un jucător care nu ar trebui să lipsească în din primul 11 la FCSB, mai ales că în România nu există mijlocași care să îndeplinească rolul unui vârf.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Sorin Cîrțu, pe jocul pozițional, italianul este foarte util, mai ales că este un atacant masiv, impunător, care să joace mereu în careul echipei, unde să aștepte oportunități pentru a marca.

Să ştii că în prima repriza FCSB nu a avut agresivitate. Până la urmă, nu stiu dacă echipele în România care știu să joace fără atacantul central, pentru că mijlocașii nu sunt obișnuiți să ceară baloane în spatele apărări.

ADVERTISEMENT

Tot timpul în perimetrul dintre barele porții și 16 metri se dau cele mai multe goluri şi acolo trebuie să fie mereu un atacant ori să vină cineva care să îndeplinească sarcinile atacantului.

Compagno este jucătorul, în special pentru jocurile de casă, unde adversarul joacă aglomerat pentru că joacă cu FCSB și atunci îți trebuie atacantul ăsta pentru jocul pozițional.

ADVERTISEMENT

E greu de ținut datorită înăltimii. Are deficientele lui, dar pe centrări şi pase, când dai pe el, este greu de scos. Este un tip care, pentru un joc pozițional, este destul de bun, in special la centrări”, spune Sorin Cîrțu, la FANATIK SUPERLIGA.

Ajuns la 27 de ani, Andrea Compagno a ajuns la FCSB vara trecută, pentru 1.7 milioane de euro. Italianul a adunat 37 de meciuri și 18 goluri pentru vicecampioana României. FCSB mizează pe el și speră ca acesta să fie omul decisiv în dubla cu Nordsjaelland. Meciul tur cu danezii se joacă în Ghencea. FCU Craiova, Tre Fiori, Pinerolo, Catania, Nuorese, Argentina Arma, Borgosesia și Torino sunt echipele pentru care a mai jucat acesta.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA, emisiunea moderată de HORIA IVANOVICI, este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Sorin Cîrțu, despre Andrea Compagno

ADVERTISEMENT