Fotbal intern

Onorabil, dar insuficient. Notele FANATIK după Germania U21 – România U21 0-0

30.03.2021 | 21:12
Onorabil dar insuficient Notele FANATIK dupa Germania U21  Romania U21 00
ADVERTISEMENT

România a remizat cu Germania, scor 0-0, în cel de-al treilea meci de la Euro U21. Tricolorii aveau nevoie de o victorie sau de un egal cu cel puțin patru goluri, în condițiile așteptatului succes al Țărilor de Jos cu Ungaria.

Adrian Mutu a efectuat câteva schimbări în primul 11 față de partida cu Ungaria, câștigată cu 2-1, însă din păcate efectele nu au fost cele scontate. România nu a reușit să își creeze ocazii și să se apropie de victoria care i-ar fi adus calificarea.

ADVERTISEMENT

Cei mai bun români au fost portarul Andrei Vlad și fundașul central Alexandru Pașcanu, care au fost ca niște adevărate ziduri în fața nemților. Selecționerul se poate plânge și de aportul jucătorilor ofensivi introduși în teren, care nu au dat satisfacție.

Onorabil, dar tot acasă stăm în mai! Notele FANATIK după cu Germania

Notele FANATIK pentru “tricolorii” lui Adrian Mutu care după meciul cu Germania au fost eliminați din competiție. Victoria cu 6-1 a Țărilor de Jos împotriva Ungariei ne-a adus eliminarea, în condițiile în care singura remiză care ne-ar fi ajutat era una cu minimum patru goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad – 8 – Excelent din nou, foarte sigur în intervenții și la ieșirile pe centrări. Nu i se poate reproșa absolut nimic. Inclusiv la penalty-ul nemților, ratat de Nmecha care a trimis în bară, a fost pe minge. O nouă evoluție sigură, la fel ca toate de la acest turneu.

Ștefan Vlădoiu – 5 – A intrat foarte timorat și a fost veriga slabă din apărare. În prima repriză, aproape toate pătrunderile și centrările nemților au plecat din zona lui. Nu a ajutat nici pe fază ofensivă absolut deloc. A compensat în partea a doua a meciului, când a fost mai sigur. Totuși, pe fază ofensivă nu a existat.

ADVERTISEMENT

Denis Ciobotariu – 6 – Nu a greșit, a luptat cu adversarii, dar a avut emoții la fazele fixe și a fost mai nesigur decât Pașcanu.

Alex Paşcanu – 7 – Excepțional în prima repriză, a scos o minge de pe linia porții și a avut cel puțin alte două intervenții fantastice în fața atacanților nemți. A ieșit accidentat, dar până atunci a avut o evoluție impecabilă.

ADVERTISEMENT

Denis Haruţ – 6 – Mai sigur decât Vlădoiu, iar adversarii au evitat banda stângă, pentru că l-au simțit mai puternic. Cu toate acestea, nici el nu a existat pe fază ofensivă și nu a oferit nicio centrare utilă.

Cătălin Itu – 5 – La fel ca Vlădoiu, a fost timorat și lent în intervenții. Nu a părut pregătit pentru un meci de asemenea importanță. A fost schimbat la pauză, semn că Mutu nu mai avea încredere în el, mai ales că fusese avertizat cu galben în prima parte.

Marco Dulca – 6 – Și el a intrat destul de slab în meci și nu a reușit să asigure controlul la mijlocul terenului în prima repriză. Are, totuși, meritul de a se fi luptat cu adversarii. A ieșit după 56 de minute.

Darius Olaru – 6 – A părut matur și sigur în joc, dar nu a avut prea multe șanse de a se remarca în prima repriză. Mult mai vizibil în partea a doua, însă a greșit multe pase. . A primit un galben și a fost și faultat de câteva ori.

Răzvan Oaidă – 5 – Șters în prima repriză, rudimentar în intervenții. A început mai bine partea a doua, dar a stat foarte slab în zid și a făcut henț la faza din care nemții au obținut penalty-ul ratat de Nmecha.

Alexandru Mățan – 6 – Cel mai bun om din atacul naționalei, în prima repriză. Foarte fâșneț, a lăsat în permanență impresia că poate crea pericol pentru adversari. S-a stins după pauză și nu i-a mai ieșit nimic.

Adrian Petre – 6 – Excelent ca poziționare, dar slab la capitolul control. A pierdut de multe ori mingea, având nevoie de prea multe atingeri pentru a găsi o continuare. Nu și-a creat nicio situație de gol.

Au intrat pe parcurs:

Andrei Ciobanu (min. 45) – 6 – Nu a fost ziua lui. A avut două lovituri libere din poziții bune la dispoziție, dar a trimis slab și nu a creat pericol.

Olimpiu Moruțan (min. 57) – 5 – nu a adus nimic în jocul echipei, a greșit multe pase și a stat mai mult ascuns.

Radu Drăgușin (min. 60) – 6 – A intrat bine în meci, a avut câteva intervenții sigure și l-a înlocuit cu brio pe Pașcanu. Nu a avut ocazia să se remarce la vreo fază fixă în careul nemților.

Octavian Popescu (min. 76) – 6 – S-a arătat la joc, dar a fost firav și lipsit de inspirație. Nu a avut nici cu cine să combine în atac.

  • 2 șuturi pe poarta Germaniei a trimis România;
  • 61%-39% a fost raportul posesiei, în favoarea nemților.
ADVERTISEMENT