News

Operațiune de amploare a ANAF. Instituția îi ia în vizor pe românii cu restanțe la taxe și impozite

ANAF va începe o operațiune de amploare. Instituția va lua legătura cu românii care au restanțe la plata taxelor și impozitelor, inclusiv cu firmele cu probleme financiare.
16.06.2022 | 15:58
Operatiune de amploare a ANAF Institutia ii ia in vizor pe romanii cu restante la taxe si impozite
Românii cu restanțe la taxe și impozite, vizați de ANAF. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

ANAF anunță că va da startul unei operațiuni de strângere a taxelor și impozitelor. Fiscul îi va contacta pe românii cu restanțe la taxe și impozite pentru a-i anunța că au de plată și că trebuie să-și declare veniturile. Sunt vizați atât proprietarii de imobile, firme, cât și profesori.

ANAF îi va contacta pe românii cu restanțe la taxe și impozite

Concret, ANAF-ul va trimite informări în legătură cu restanțele. Pentru companiile cu probleme financiare, Fiscul va propune și o soluție: le va îndruma cum să-și amâne plata, astfel încât să nu fie penalizate, transmite Antena 3.

ADVERTISEMENT

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a precizat că demersul instituției ar fi cel mai mare de până acum. Tot el susține că speră să adune cât mai mulți bani la buget, dar și să-i ajute pe contribuabili să fie informați.

”Este o campanie pe care am declanșat-o la nivel național cu un număr mare de oameni. Angajații ANAF sună și amintesc de restanță.

ADVERTISEMENT

În cazul în care contribuabilii înregistrează probleme, le propun eșalonări sau restructurări, conform legislației fiscale.

Sperăm să aducem mai mulți bani la buget și să ajutăm contribuabilii să se conformeze”, a spus liderul ANAF, de curând, pentru Profit.ro

ADVERTISEMENT

Ce se dorește prin noua campanie a ANAF

Tot de curând, Lucian Heiuș a anunțat într-un interviu că urmează ”acțiuni foarte ferme cu Antifrauda acolo unde se produce marea evaziune fiscală”.

”Am declarat de la începutul mandatului meu că nu mi se pare normal să mai irosim resursele ANAF, care oricum sunt limitate, alergând după un comerciant care vinde și el 3 covrigi și un suc la un colț de stradă, într-un chioșc.

ADVERTISEMENT

Trebuie să mergem acolo unde se produce marea evaziune fiscală (…) Este o lege în vigoare pe care o vom respecta și o vom aplica.

Legea este foarte clară”, a afirmat liderul ANAF, la Ora de Profit.ro, difuzată pe Prima TV.

ADVERTISEMENT
Tags: