News

OPINIE Cum a fost confiscat bugetul României de niște „neica nimeni”. Parlamentul României, o adunătură de incompetenți

23.02.2021 | 11:38
OPINIE Cum a fost confiscat bugetul Romaniei de niste neica nimeni Parlamentul Romaniei o adunatura de incompetenti
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune pe scurt cum a fost confiscat bugetul României de niște „neica nimeni”. Mai exact, vreo câteva sute de persoane care își spun parlamentari s-au cocoțat peste banii țării și dau din aripi într-o tentativă disperată de a strânge cât mai mult în jurul lor.

De altfel, dacă ar exista puțină dreptate pe Pământ, n-ar strica să auzim despre ei la capătul mandatelor că s-au mai născut o dată. A doua oară, obligatoriu cu talent și chemare pentru oameni și semeni. Semeni, pe care, prin definiție trebuie să-i slujească și să-i îngrijească.

ADVERTISEMENT

Bugetul României a devenit o joacă pentru câteva partide politice, un motiv de contre, miștouri și atacuri suburbane. În tot acest timp, noi, plătitorii de drept, privim stupefiați la spectacolul grotesc pus în scenă de câțiva actorași atât de slabi încât și scena s-ar prăpădi de râs dacă ar putea.

Cum a fost confiscat bugetul României

Bugetul nu schimbă viața oamenilor peste noapte. Acesta este adevărul, indiferent de minciunile politice pe care le auziți zilele acestea și de vicleniile care vin de pe ambele fronturi. Realitatea este simplă și de multe ori paralelă de ceea ce se întâmplă în Palatul Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Problemele oamenilor sunt altele și imposibil de rezolvat de o asemenea clasă politică. Autostrăzile, spitalele și un trai decent se regăsesc pe programele de guvernare strict în campanie. După care toate acestea devin irealizabile din cauza predecesorilor. Greaua moștenire este blamată preț de un mandat sau până la prima moțiune victorioasă când se schimbă rolurile, niciodată actorii.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

În tot acest timp, oamenii se zbat în întuneric și privesc nedumeriți show-ul ieftin al parlamentarilor. „E și mâine o zi” a devenit leit motiv într-o țară în care „niciodată” și „nu se poate” au fost ridicate la rang de artă. Doar că, și mâine, problemele vor fi tot acolo. Și mâine vor fi păzite produsele în magazine, așa că cei care merg la cumpărături nu pot să zâmbească și să spună cu gura până la urechi: „păi, bă, au votat ăștia bugetul, n-ai auzit? Dă-te la o parte! Hai, hai! Azi vreau de toate”

ADVERTISEMENT

Doi poli politici, o singură înțelegere

Posibil că au auzit și angajații micilor sau marilor retaileri, dar nu dau doi bani pe veste. Pentru că, vedeți voi, aici s-a ajuns. Lumea nu mai crede în partide și pentru că ele și-au uitat doctrinele și s-au încuscrit de atâtea ori încât numai Dumnezeu le mai ferește de incest. Pentru că, stimabililor, fix așa ați arătat în ziua dezbaterii acestui buget. Ca niște perverși cu prohabul deschis către popor și câteva bomboane în mână.

Aliniați pe găști, căci sensul de echipe l-ați pierdut de ceva vreme bună, strânși în jurul unui lider pe care abia așteptați să-l devorați la următorul cutremur politic și reîmprieteniți din mers unii cu ceilalți. Sau certați, după caz.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Din înaltul tribunei, de pe scaune, din orice colț al sălii, delirul era în floare. Unii se apărau ca bezmeticii, țipau, acuzau, se disculpau și încercau să se convingă ei pe ei. Ceilalți, cu sânge în nări, scuipau politic, atacau, săgetau și așteptau fiecare contră.

Cu tupeu de interlopi, cu gesturi copiate din filme cu mafioți, cu trufie și aroganță, indiferent de culoarea politică, ați pus în scenă un recital pe măsura așteptărilor.

Când politica nu e despre oameni

Nu mai era de mult despre politică! Să fim serioși, ceea ce am văzut și-a pierdut definiția aceasta. Nu mai este despre politică, nu mai este despre oameni, nu mai este despre popor, despre cei pe care îi reprezentați acolo!

Chiar! Vă mai aduceți aminte de noi? Noi, proștii care am ieșit la vot, diaspora aia nenorocită care a stat prin ploaie ca să pună o ștampilă și să mai schimbe o vorbă în limba ei, căci de acasă ați alungat-o prin incompetența voastră.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Noi, părinții care ne zbatem să creștem copii și să-i oferim unei societăți putrede. Noi, tineretul care încă n-am plecat să spălăm la fund bătrânii altor popoare și să le muncim pământurile. Noi, pensionarii care am traversat atâtea şi de care acum vă bateţi joc.

Pentru că, în definitiv, politica noastră se reduce la „pleacă ai lor, vin tot ai lor”. Da, câteodată se mai schimbă niște miniștri, anumite cadre, câțiva directori, funcționari și niciodată reguli sau obiceiuri. Pentru că, toți vă ghidați după același lucru. După politica propriului buzunar. Un buzunar pe care îl apărați ca hienele. Ca ultimii oameni.

Circ la tribuna Parlamentului

Cu țipete, cu scandal ca la ușa cortului, cu acuze, cu un comportament grobian pe care, culmea, îl arătați cu degetul când sunteți la guvernare și îl folosiți fără scrupule atunci când jucați în opoziție. Circ ieftin, minciuni ca-n codru.

Căci despre voi este totul! Nu despre oameni, nu despre un umil gest adresat bunicilor care nu sunt încă în pământ, nu despre părinții noștri pierduți prin atâtea țări, nu despre tineri, și, în mod categoric, nu despre copii.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

E despre voi!

Despre doi poli politici înfiorător de slabi, despre o clasă politică incompetentă, incapabilă și impotentă în momentel cheie.

O clasă politică hoață, parvenită și care își urmărește strict propriul interes

ADVERTISEMENT