News

OPINIE: S-a prăbuşit după ce a trăit o viaţă “în aer”! Kobe Bryant s-a bătut cu zeii până când a devenit unul dintre ei

27.01.2020 | 00:03
OPINIE: S-a prăbuşit după ce a trăit o viaţă
OPINIE S-a prăbuşit după ce a trăit o viaţă în aer! Kobe Bryant s-a bătut cu zeii până când a devenit unul dintre ei
ADVERTISEMENT

Kobe Bryant a murit! O știre pe care nimeni nu o credea și care chiar și acum, la două ore după confirmarea sa, pare imposibilă. Cum să moară Kobe Bryant? Zeul celor de la Los Angeles Lakers, sportiv model, tată model și omul care nu demult spunea “Nu puteam să îmi doresc mai mult de la viaţa asta”. 

S-a prăbuşit după ce a trăit o viaţă “în aer”! Kobe Bryant, cel mereu comparat cu Michael Jordan

A jucat toată cariera la Los Angeles Lakers şi mulţi spun că a fost un baschetbalist mai bun decât Michael Jordan. Nu ştim dacă a fost cu adevărat aşa, dar cât de mare a fost Kobe Bryant? A jucat toată cariera în umbra lui Michael Jordan, a fost mereu comparat cu MJ şi toate performanţele i-au fost puse în balanţă cu cele ale celui care era supranumit His Airness.

ADVERTISEMENT

Şi cu toate acestea, Kobe Bryant a reuşit să devină o emblemă pentru NBA, pentru Los Angeles Lakers. Un erou pentru fanii baschetului. Un ambasador extraordinar al acestui joc în toată lumea. Câţi fani din toată lumea au pierdut nopţi să îl vadă pe Kobe Bryant pe teren? Sigur vă regăsiţi şi măcar câţiva dintre voi, care citiţi acest text.

Aşa am fost şi eu, un pasionat de baschet cu multe nopţi pierdute pentru a-l urmări pe Kobe la lucru. Nu am regretat nici măcar un minut nocturn “pierdut” cu meciurile din NBA. Iar Bryant mereu a lăsat impresia unui profesionist desăvârşit. În cei 20 de ani jucaţi în NBA a avut mulţi rivali, însă niciunul care să rămână atât de mult acolo, între stele.

ADVERTISEMENT

S-a luat la trântă cu zeii până când a devenit unul dintre ei!

Vorba “să te menţii în top e mult mai greu decât să ajungi acolo” se potriveşte mănuşă în NBA. Mulţi rivali de-ai lui Kobe Bryant au ajuns în top, s-au bătut cu el pentru o perioadă, însă s-au stins. Nu au mai putut să “rămână în aer”. Banii, celebritatea, presiunea, aşteptările uriaşe pot uşor să “coboare” cu picioarele pe pământ un astfel de “zburător”: Allen Iverson sau Carmelo Anthony fiind doar două dintre exemple.

În lipsa unui rival contemporan, Kobe Bryant a fost comparat cu Michael Jordan. Şi competitivitatea extraordinară a celui supranumit “Black Mamba” a menţinut această rivalitate toată cariera, până în ziua de azi. Kobe Bryant s-a luat la trântă cu zeii până când a devenit unul dintre ei.

S-a retras în 2016, după ce a condus Los Angeles Lakers spre cinci titluri în NBA şi după ce l-a depăşit pe Michael Jordan în topul celor mai buni marcatori din liga nord-americană din toate timpurile: 33.643 de puncte, faţă de cele 32.292 ale lui MJ.

ADVERTISEMENT

Şi-a petrecut o viaţă întreagă “în aer” şi s-a prăbuşit într-un accident de elicopter!

Cu ochii în lacrimi în Staples Center, “Black Mamba” a spus la retragere: „Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat”. A intrat în legendă şi a rămas o inspiraţie extraordinară pentru jucători şi pentru fani.

Ca o coincidenţă, cu câteva ore înainte să se stingă, “Black Mamba” a predat ştafeta. Lebron James l-a depăşit la numărul de puncte marcate: 33,655, cu 12 mai multe decât Bryant. Iar duminică, pe 26 ianuarie 2020, în jurul orei 12:00, Kobe Bryant a murit la 41 de ani într-un accident de elicopter în California.

Ce ironie! Tocmai el, care şi-a petrecut o viaţă întreagă “în aer” să se prăbuşească într-un accident de elicopter!

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri