News

Oportunitate pentru femeile de afaceri din România. Statul acordă sprijin financiar cu fonduri nerambursabile

Programul Femeia Antreprenor 2024 aduce oportunități financiare semnificative pentru femeile care dețin afaceri în România
01.03.2024 | 18:55
Oportunitate pentru femeile de afaceri din Romania Statul acorda sprijin financiar cu fonduri nerambursabile
Ministerul Economiei lansează programul Femeia Antreprenor 2024. Sume substanțiale pentru femeile de afaceri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Femeile din România care conduc afaceri au oportunitatea de a beneficia de sume semnificative de la stat, sub forma de fonduri nerambursabile, prin intermediul programului Femeia Antreprenor 2024.

Bani de la stata pentru femeile de afaceri

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea unei noi iterații a programului Femeia Antreprenor, iar etapa de implementare se află în prezent în proces de consultare publică.

ADVERTISEMENT

„De mărțișor, MEAT aduce vești bune despre „Femeia Antreprenor”! Mai exact, instituția noastră pregătește o nouă ediție a programului care încurajează doamnele să își creeze propriile destine în lumea afacerilor, prin acordarea de finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică”, potrivit Ministerului Economiei.

Similar cu ediția precedentă, această inițiativă va oferi granturi cu o valoare maximă de 200.000 de lei pentru IMM-uri. Această sumă poate acoperi până la 95% din costurile eligibile ale proiectelor depuse de către antreprenoare.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor din partea ministerului, finanțarea vizează, printre altele, achiziționarea de echipamente tehnologice, incluzând activele corporale pentru diverse destinații precum spații de joacă, săli de sport, fitness și altele, dar și echipamente pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile.

Investiții pot fi realizate și în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură, site-uri web și activități de promovare, inclusiv investiții în cursuri de dezvoltare antreprenorială.

ADVERTISEMENT

Ce noutăți aduce programul Femeia Antreprenor în 2024

Ediția curentă a programului Femeia Antreprenor aduce și o serie de inovații în comparație cu varianta anterioară, proiectele cele mai bune vor fi selectate în funcție de punctajul obținut.

„Mai mult, ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăți: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură.

ADVERTISEMENT

Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiție, care se axează pe susținerea companiilor aflate la început de drum.”, a transmis MEAT.

Pentru anul 2024, ministerul estimează că vor beneficia de program aproximativ 1.000 de femei antreprenoare, iar bugetul alocat se ridică la 200 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT