Sport

Optimism în cadrul lotului României înaintea decisivului cu Ungaria: „Este tot mai bine, putem învinge. Trebuie să jucăm cu aceeași atitudine și motivație”

05.12.2019 | 10:33
Optimism in cadrul lotului Romaniei inaintea decisivului cu Ungaria Este tot mai bine putem invinge Trebuie sa jucam cu aceeasi atitudine si motivatie
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal feminin dispută vineri meciul cu Ungaria, decisiv pentru calificarea în grupa principală a Campionatului Mondial din Japonia. Înaintea disputei cu naționala maghiară, atmosfera din cadrul lotului este pozitivă, Neagu și Pintea susținând că dacă nivelul de joc din duelul cu Muntenegru va fi păstrat, calificarea se poate obține.

Cristina Neagu nu concepe ratarea grupelor principale

La sfârșitul meciului cu Muntenegru, pierdut de România cu 26-27, deși „tricolorele” au avut avantaj de patru goluri în repriza a doua, Cristina Neagu a declarat că se poate obține o victorie în meciul cu Ungaria, ce ar aduce și calificarea în grupele principale. Sportiva aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii nu concepe o prezență în President Cup.

ADVERTISEMENT

Pentru că e tot mai bine, și cel mai important meci pentru noi e vineri, așa cum știam deja. Sper din suflet să ajungem în grupa principală. Putem învinge Ungaria, pentru că echipa noastră crește cu fiecare meci pe care îl jucăm aici. Vreau să jucăm bine cu Ungaria, să câștigăm și la un punct și să ne calificăm.

Chiar dacă mergem fără puncte în grupa principală, mai sunt trei meciuri acolo și orice se poate întâmpla, e sport. România n-a jucat niciodată în Presidents Cup (n.r. pentru locurile 13-24), nici nu mă gândesc la asta. Nu cred că România joacă la un nivel la care să nu poată ieși din grupă”, susține Cristina Neagu, conform Lead.ro.

ADVERTISEMENT

„Îmi doresc să rămânem la fel”

Deși duelul cu Muntenegru a fost pierdut, Crina Pintea a evidențiat jocul bun făcut de „tricolore”, pe care speră să îl repete li duelul cu naționala Ungariei.

Îmi doresc din toată inima să rămânem la fel, să credem în noi, să știm că se poate și să jucăm bine vineri. Trebuie să ne liniștim, să luăm toate lucrurile pozitive din meciul acesta și să jucăm vineri cu aceeași atitudine și motivație”, a declarat Crina Pintea pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Tomas Ryde susține că jocul din extremă reprezintă punctul forte al Ungariei, iar viteza jocului naționalei maghiare este mai bună decât cea a jucătoarelor din Muntenegru.

Trebuie să le studiem încă o dată, și mai mult, pentru că se întâmplă multe lucruri și cu echipa Ungariei. Ungaria a avut 23 de acțiuni de pe extremă cu Muntenegru. Cred că au înscris 16 goluri de acolo. Trebuie să vedem cum lucrează aceste faze, pentru că nu vreau să pățim și noi același lucru.

ADVERTISEMENT

Trebuie să le blocăm acolo. Ne vom uita și la meciul lor din seara asta. Dar Ungaria joacă diferit. Muntenegru se folosește mai ales de putere, Ungaria joacă foarte repede, se folosește de succesiv și apoi întoarce mingea pe extremă. Deci trebuie să ne adaptăm și la asta”, spune Tomas Ryde.

România joacă cu Ungaria, meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia, vineri de la ora 12:00. Înaintea meciului direct, cele două echipe se află la egalitate de puncte, patru, iar echipa câștigătoare va ocupa locul trei al grupei C, în spatele Spaniei și al Muntenegrului.

ADVERTISEMENT