Life

Orașele din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Top 5 locuri pe care trebuie să le eviți neapărat

Orașele din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Care sunt cele cinci locuri pe care ar trebui să le eviți cu orice preț.
27.05.2023 | 18:43
Orasele din Romania unde nu e bine sa traiesti astazi Top 5 locuri pe care trebuie sa le eviti neaparat
Orașele din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Foto: orașul Sfântu Gheorghe / Primăria Sfântu Gheorghe
ADVERTISEMENT

Orașele din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Top cinci locuri pe care trebuie să le eviți neapărat dacă vrei să ai o viață bună.

Orașele din România unde nu e bine să trăiești astăzi. De ce nu sunt recomandate

Dacă vrei să locuiești într-un oraș mai ieftin, atunci cu siguranță trebuie să stai departe de București, Sfântu Gheorghe, Cluj Napoca, Arad și Zalău.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt cele mai scumpe orașe în ceea ce privește indexul coșului alimentar. Conform unei analize făcute de hotnews.ro, aici sunt cele mai scumpe alimente în comparație cu veniturile câștigate.

Orașele din România unde nu e bine să trăiești sunt unele scumpe, cu alimente pe care nu oricine și le poate permite. Sau în care și-ar permite prea puține dintr-un salariu minim pe economie, spre exemplu.

ADVERTISEMENT

Cluj și București au deja faimă de orașe de evitat pentru că sunt scumpe

Despre București și Cluj Napoca probabil deja toată lumea știe că sunt cele mai scumpe orașe din toate punctele de vedere. Cel puțin în Cluj, numai la nivelul imobiliarelor oamenii rămân șocați de prețurile cerute.

Să nu uităm de celebra garsonieră de doar 11 metri pătrați pentru care se cerea o sumă imensă. Proprietarii din Cluj profită din plin de căutarea orașului și ca centru universitar dar și pentru locurile de muncă la companii bine plătite.

ADVERTISEMENT

37.499 de euro cerea proprietarul acesteia pentru doar 11 mp în care să trăiești. Nici la capitolul chirii nu stau mai bine clujenii.

Aici un apartament de două camere cu garaj la etajul 1 este 750 de euro la închiriere. O garsonieră cu o cameră la parter este 350 de euro. Iar un apartament ultracentral cu două camere este 1100 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Prețurile de închiriere sunt mai mici chiar și în Capitală dar depinde de zonă. În zona Cotroceni un apartament cu două camere este 600 euro iar apartamentele aproape de metrou sunt în jur de 480 de euro pe lună. În schimb, un apartament pe Nordului, în zona Herăstrău, cu patru camere, este 2.200 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags: