Life

Orașul care interzice folosirea telefoanelor în spații publice. Este o premieră pentru țară

Localitatea unde smartphone-ul nu mai poate fi utilizat în spațiile publice. Se anunță ceva cu totul nou pentru această regiune.
05.02.2024 | 10:14
Orasul care interzice folosirea telefoanelor in spatii publice Este o premiera pentru tara
Localitatea unde smartphone-ul nu mai poate fi utilizat în spațiile publice. Se anunță ceva cu totul nou pentru această regiune. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul care interzice folosirea telefoanelor în spații publice. Este o premieră pentru țară. Primarul a organizat un referendum prin care a cerut părerea oamenilor care au votat proiectul într-un număr destul de mare.

Localitatea unde smartphone-ul nu mai poate fi utilizat în spațiile publice. Se anunță ceva cu totul nou pentru această regiune

Localitatea unde smartphone-ul nu mai poate fi utilizat în spațiile publice. Se anunță ceva cu totul nou pentru această regiune. Decizia a aparținut politicienilor, care au cerut ulterior voturile locuitorilor din Franța.

ADVERTISEMENT

Cei 1.800 de oameni din Seine-Port au fost de acord ca telefoanele să nu mai fie folosite în anumite locuri din oraș. Mai exact, alegătorii au mers la urne în cursul zilei de sâmbătă, 3 februarie 2024, pentru a decide ce este mai bine pentru ei.

Locuitorii au votat pentru a restricționa sau nu utilizarea telefoanelor pe stradă. Rezultatele finale au arătat că 54% dintre voturi au fost ”pentru”, ceea ce înseamnă că de acum înainte toți trebuie să se supună regulilor.

ADVERTISEMENT

Acestea se aplică inclusiv vizitatorilor și călătorilor care ajung în orașul Seine-Port. Nimeni nu mai poate utiliza telefoanele mobile în magazine, în faţa şcolilor, în parcuri sau atunci când se deplasează pe trotuare.

De ce a luat primarul din Seine-Port această decizie

Primarul orașului Seine-Port, Vincent Paul-Petit, a dezvăluit care a fost motivul pentru care a fost luată această decizie care este unică în Franța. Edilul și autoritățile din domeniul sănătății doresc să atragă atenția asupra efectelor nocive ale ecranelor.

ADVERTISEMENT

Timpul excesiv stat pe telefon afectează oamenii și copiii mici, care sunt lăsați în fața lor de la vârste foarte fragede. Carta propusă de municipalitate le spune părinților să le interzică copiilor ecranele dimineața, la masă și seara înainte de culcare, în dormitor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă ca copiii cu vârsta sub 2 ani să nu fie deloc expuși ecranelor, iar între 2 şi 5 ani să stea maximă o oră pe zi. Cu toate acestea măsura nu este una care să aducă amenzi pentru locuitorii din localitatea Seine-Port.

ADVERTISEMENT

„Oamenii au impresia că ne amestecăm în viaţa lor. Eu nu vreau asta! Dar există o problemă de sănătate publică. Trebuie să îi ajutăm”, a spus primarul Vincent Paul-Petit pentru Le Parisien.

ADVERTISEMENT