Life

Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful. Vilele părăsite sunt ocupate acum de turme de vaci

Localitatea era destinată celor mai puternici oameni. Însă, a ajuns să fie ocupată de vitele care pasc liniștite printre scheletele de beton.
29.07.2023 | 16:47
Orasul construit doar pentru milionari de care sa ales praful Vilele parasite sunt ocupate acum de turme de vaci
Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful. Colaj Fanatik/ Foto Digi 24
ADVERTISEMENT

Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful. Situație stranie în nord-estul Chinei, acolo unde o localitate destinată celor mai bogați oameni ai țării, a ajuns să fie ocupată de turme de vaci.

Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful

Având în vedere că orașul este pustiu, fermierii au ocupat zona. Aici, oamenii au început să își desfășoare activitatea specifică acestui domeniu. Ei cultivă pământul și cresc animalele, arată Insider, citat de Digi 24.

ADVERTISEMENT

Vorbim de provincia Liaoning, din Shenyang, acolo unde o companie imobiliară chineză, Greenland Group a dat start proiectului State Guest Mansions. Lansată în 2010, când exista un boom și o cerere semnificativă în domeniul imobiliar, construcția nu a fost finalizată nici până în ziua de azi.

Proiectul inițial prevedea ca orașul exclusivist să aibă aproximativ 260 de vile în stil european. Aici erau așteptați doar milionarii Chinei. Între timp, situația s-a schimbat. Localitatea este ocupată de vitele care pasc liniștite printre scheletele de beton.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost abandonat în anul 2012, la doi ani de la debut. Vilele au fost construite pe jumătate, iar orașul și casele au rămas pustii, deteriorându-se vizibil odată cu trecerea timpului.

„A devenit un oraș fantomă din cauza corupției”

În locul milionarilor s-au mutat fermierii chinezi. Unul dintre aceștia, pe nume Guo, în vârstă de 45 de ani, a declarat că localitatea a devenit un oraș fantomă „din cauza corupției”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Au întrerupt finanțarea, așa că l-au lăsat pe jumătate neterminat. Aceste case s-ar fi vândut cu milioane, dar bogații nici măcar nu au apucat să cumpere vreo casă” a transmis bărbatul pentru Insider.

Până la finalul anului 2010, sectorul imobiliar din China a cunoscut o perioadă de maximă dezvoltare. Ulterior, autoritățile au introdus măsuri care să descurajeze împrumuturile excesive.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, China a ajuns să aibă sute de orașe fantomă, deoarece dezvoltatorii s-au trezit cu datorii greu de acoperit. O Parte dintre proiecte nu au fost finalizate, iar „altele sunt pe deplin funcționale, doar că lipsesc locuitorii”, conform The Sun.

 

ADVERTISEMENT
Tags: