Life

Orașul din Germania „cucerit” de români. Primarul are numai cuvinte de laudă: „S-au integrat rapid și au ajutat mult”

Un oraș din Germania a fost cucerit de români. Primarul le este recunoscător conaționalilor noștri, despre care spune că s-au adaptat rapid.
29.11.2023 | 13:54
Orasul din Germania cucerit de romani Primarul are numai cuvinte de lauda Sau integrat rapid si au ajutat mult
Orașul din Germania în care locuiesc foarte mulți români. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Românii au „cucerit” un orașel din Germania. Acesta este poziționat la granița cu Elveția și Franța, iar pentru un număr mare de conaționali, a devenit „acasă”. Primarul le este recunoscător.

Orășelul din Germania care i-a atras pe români

Spaichingen este un orășel din Germania, situat chiar la granița cu Elveția și Franța, în care există foarte mulți locuitori români. O parte mare dintre localnici, mai exact 20%, provin din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, majoritatea sunt din Timiș, comuna Darova, după cum notează Business Magazin. Acest lucru a fost dezvăluit chiar de primarul orașului, Hans Georg Schuhmacher.

Edilul din Germania a avut numai cuvinte de laude despre românii care s-au integrat în comunitate și care s-au stabilt în oraș încă de la începutul anilor 1990 și nu au mai plecat.

ADVERTISEMENT

„20 la sută din locuitorii din Spaichingen provin din România, majoritatea din Darova. Au plecat imediat după 1990, şi-au cumpărat case, spaţii, s-au integrat foarte rapid şi au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale.

Prosperitatea oraşului meu înseamnă munca lor. În virtutea acestor relaţii mă aflu aici în Banat. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populaţie”, a declarat Hans Georg Schuhmachee, conform redeșteptarea.ro.

ADVERTISEMENT

Românii care duc numele țării mai departe

Nu doar în Germania sunt români de rând care duc numele țării mai departe. În Spania, un conațional a ajuns primar și se află deja la al treilea mandat. Aurel Truță provine din Alba Iulia și i-a cucerit alegători.

Bărbatul a ajuns prima dată în Spania în urmă cu 20 de ani și s-a îndrăgostit de comuna Paramo de Boedo și a hotărât să-și cumpere o casă acolo. „Îi felicit pe românii care s-au implicat în alegerile locale din Spania indiferent de culoarea politică, un act de normalitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, îi urez succes domnului Aurel Truță reales primar în localitatea Páramo de Boedo, un exemplu de curaj și de integrare în societatea gazdă”, a transmis pe Twitter George Bologan, ambasadorul României în Spania, conform G4Media.

ADVERTISEMENT
Tags: