Life

Orașul din Occident unde un apartament e mai ieftin decât un loc de parcare din București

Un oraș din Occidentul Europei a ajuns să fie, practic, abandonat, motiv pentru care apartamentele de acolo pot fi cumpărate cu bani de nimic.
31.12.2023 | 09:21
Orasul din Occident unde un apartament e mai ieftin decat un loc de parcare din Bucuresti
Apartamentele sunt foarte ieftine într-o zonă devenită ”fantomă” dintr-un orășel scoțian / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Supranumit ”Cernobîlul Scoției”, un complex de locuințe din Port Glasgow, în Inverclyde, a ajuns să mai fie locuit de doar patru oameni. Mai mult, un apartament de acolo costă mai puțin decât un loc de parcare de prin București.

Cât costă un apartament în orașul britanic

Zona Clune Park este un uriaș complex de apartamente. Ar trebui, în teorie, să fie acolo o agitație de nedescris. Doar că, în realitate, totul se desfășoară într-o liniște de mormânt. Este locul căruia i se zice Cernobîlul Scoției. Dar că, acolo, nu a avut loc niciun accident nuclear.

ADVERTISEMENT

Zona, ofertantă pentru muncitori încă de la anii 1920 a fost abandonată, subit, fără explicații clare, la sfârșitul secolului XX. Și, acum, acolo mai locuiesc doar patru oameni. Iar restul apartamentelor din zona care are nu mai puțin de 45 de blocuri sunt goale.

Prețul pentru un apartament de acolo este, așa cum e de așteptat, unul extrem de mic pentru Scoția. Mai exact, conform informațiilor din presa britanică, la licitație, un apartament s-a vândut cu 7.000 de lire sterline, adică aproximativ 8.000 de euro. O sumă mult, mult mai mică față de un banal loc de parcare într-un complex imobiliar nou de prin București.

ADVERTISEMENT

Reporterii ladbible au vizitat complexul scoțian și au rămas șocați de ce au găsit acolo. „Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai avea o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors(…)

80% din zonă este abandonată. Într-un fel, este trist să vezi ceea ce ar fi fost cândva o comunitate înfloritoare, unde toată lumea se cunoștea, toate căzând în sine într-o stare de paragină”, a scris reporterul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu orășelul scoțian

Zona Clune Park este formată din 430 de apartamente în 45 de imobile cu patru etaje. Majoritatea apartamentelor sunt mici, 69 de garsoniere, 310 apartamente cu un dormitor și 51 apartamente cu două dormitoare. Drept urmare, zona ar fi un fel de cartier-dormitor pentru Inverclyde.

Proprietatea Clune Park are, de asemenea, cea mai mare proporție de locuințe sub standardul tolerabil din Marea Britanie. Ba chiar și cele mai mari rate de părăsire din orice zonă din Inverclyde. Nu există proprietari rezidenți permanent în proprietate, iar gradul de ocupare este mai mic de 10%, Un mare număr de clădiri este complet neocupate.

ADVERTISEMENT

Întreaga proprietate ar urma să fie demolată și reconstruită pentru locuințe sociale în conformitate cu planul general al consiliului localității Inverclyde. Deja, planul pentru zonă ar fi fost aprobat, biserica consturită în 1905 fiind singura clădire care ar urma să rămână în picioare.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant