Life

Este tranzacția anului în România: Cu ce preț s-a vândut un apartament de numai 10 metri în Brașov

Prețul ireal cu care s-a vândut un apartament în Brașov. Prețurile au crescut considerabil în ultimul an, conform unui studiu.
19.12.2023 | 10:17
Este tranzactia anului in Romania Cu ce pret sa vandut un apartament de numai 10 metri in Brasov
Prețul neașteptat cu care a fost vândut un apartament în Brașov. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu realizat recent, prețurile apartamentelor, în toată țara, au crescut considerabil. În aceste condiții, un apartament din Brașov s-a vândut cu un preț neașteptat.

Prețul neașteptat cu care s-a vândut un apartament în Brașov

Storia a realizat în anul 2023 un raport din care reiese modul în care prețurile s-au schimbat, dar și ce proprietăți și-au dorit românii. Astfel că, un lucru de menționat de la bun început este faptul că oamenii au scos mai mult din buzunare atât pentru achiziții, cât și pentru închirieri.

ADVERTISEMENT

Astfel că, în timp cea mai scumpă locuință tranzacționată a fost o casă, monument istoric, situat în zona Dorobanți din Capitală. Locul este situat pe patru niveluri, are 29 de camere, două scări interioare și 1390 metri pătrați.

Pentru toate aceste facilități, noul proprietar a scos din buzunar nu mai puțin de 6 milioane de euro. Pe de altă parte, românii au fost interesați în număr mare de un apartament cu trei camere din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Locuința avea prețul de închiriere de 370 de euro/lună, în timp ce prețul mediu din oraș pentru proprietățile similare a fost unul acesta de 474 euro, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care a fost atât de apreciat.

Apartamentul din Brașov are numai 10 metri

În schimb, cea mai mică locuință cumpărată a fost un apartament din Brașov. Acesta are numai 10 metri pătrați și a fost vândut cu prețul unei mașini. Mai exact, costurile au fost de 13.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Storia a mai concluzionat că luna august a fost cea în care românii au fost interesați de o nouă casă. „În cadrul raportului am observat lucruri previzibile, precum creșterea generală a prețurilor, dar am întâlnit și câteva aspecte care ne-au surprins.

Spre exemplu, am remarcat că luna august a devenit cel mai căutat interval atât în ceea ce privește închirierile, cât și achizițiile. Chiar dacă era un rezultat anticipat în cazul închirierilor, am fost surprinși să constatăm că românii au manifestat un interes sporit pentru achiziții imobiliare în aceeași perioadă.

ADVERTISEMENT

O explicație plauzibilă ar putea fi discutarea schimbării măsurilor fiscale, cu impact și pentru piața imobiliară, în acea perioadă, dar și inflația în scădere și IRCC-ul mai stabil”, a dezvăluit Monica Dudău, Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare, conform știripesurse.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: