News

Orașul din România care a devenit insuportabil pentru românii care locuiesc în el. “Miroase a cadavru, merg pe stradă şi mi se face rău, îmi vine să vomit”

Oamenii se plâng că în tot orașul se simte un miros îngrozitor de cadavru și fecale. Ce măsuri au luat autoritățile locale?
30.08.2023 | 07:16
Orasul din Romania care a devenit insuportabil pentru romanii care locuiesc in el Miroase a cadavru merg pe strada si mi se face rau imi vine sa vomit
Orașul din România care a devenit insuportabil pentru români. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta/ captură Facebook
ADVERTISEMENT

Un oraș din România, considerat cel mai cosmopolit și cel mai sigur din țară, a devenit insuportabil pentru cei care locuiesc în el. Situația se petrece de câteva zile, din cauza unui miros insuportabil.

Orașul din România care a devenit insuportabil din cauza unui miros îngrozitor

Este vorba de orașul Cluj-Napoca. Oamenii se plâng că în toate cartierele se simte un miros îngrozitor de cadavru și fecale. Unii spun că nu pot deschide nici ferestrele locuințelor, pentru a aerisi sau nu pot merge pe stradă fără să li se facă rău.

ADVERTISEMENT

Mirosul se intensifică, în această perioadă, din cauza caniculei, temperaturile atingând și 35 de grade. Prin urmare, sute de clujeni s-au plâns de situație. Mulți dintre ei au făcut sesizări pe aplicația My Cluj și au descris coșmarul prin care trec de câteva zile.

„Nu se poate așa ceva! Nu pot să mă plimb pe stradă că mi se face rău de la miros și îmi vine sa vomit! Locuiesc în zona Someșeni și un miros cumplit de gunoaie ne intoxică aerul. Nu pot să aerisesc casa și nici nu pot ieși din casă din cauza mirosului. Vă rog faceți ceva!”

ADVERTISEMENT

„Miroase îngrozitor a fecale și gunoi in Dezmir! Nu se poate sta cu geamul deschis pe căldura aceasta!!! Vă rog să luați măsuri!!”/ „Mirosul în cartierul Gheorgheni, ca și în tot Clujul, este de cadavru mort, se poate face ceva?”

„În ultimele 48 de ore aerul din cartierul Gheorgheni este IRESPIRABIL din cauza mirosului PESTILENTIAL de la groapa de gunoi! Este inadmisibil faptul ca responsabilii cu colectarea/depozitarea gunoiului sunt niste incompetenți!”

ADVERTISEMENT

Ce transmit autoritățile locale

Acestea sunt doar câteva dintre sesizările făcute de locuitori pe aplicația MyCluj. Între timp, au fost desfășurate verificări pentru a afla de unde provine acest miros. Conform viceprimarului Dan Tarcea, responsabil este Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, gestionat de firma Supercom.

„Încă din primul moment al apariției mirosului din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a dispus factorilor de control să investigheze cauza mirosului existent în oraș. În urma analizelor efectuate de către autoritățile statului s-a stabilit că acest miros provine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, centru care colectează deșeurile din tot județul. Autoritățile de control au dispus măsuri operatorului de salubritate Supercom pentru diminuarea mirosului, măsuri care vor fi comunicate public de către autoritățile respective.”, a transmis viceprimarul Dan Tarcea, potrivit monitorulcj.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Tarcea adaugă faptul că autoritățile se vor implica pentru a rezolva în totalitate această situație neplăcută. Clujenii au trecut prin aceeași problemă în anul 2020, în urma relocării a zeci de mii de tone de gunoi menajer de pe rampa temporară a orașului în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

 

 

ADVERTISEMENT