Life

Orașul din România care are 3 plaje, apartamente ieftine, locuri de muncă și școli bune. E aproape de București, iar pensionarii și tinerii cumpără case și terenuri la prețuri bune

Localitatea din țara noastră cu 3 plaje, locuințe accesibile, joburi și școli bune. E situată aproape de Capitală și e la mare căutare în rândul românilor.
07.04.2024 | 07:00
Orasul din Romania care are 3 plaje apartamente ieftine locuri de munca si scoli bune E aproape de Bucuresti iar pensionarii si tinerii cumpara case si terenuri la preturi bune
Localitatea din țara noastră cu 3 plaje, locuințe accesibile, joburi și școli bune. E situată aproape de Capitală și e la mare căutare în rândul românilor. Sursa foto: wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Orașul din România care are 3 plaje, apartamente ieftine, locuri de muncă și școli bune. E aproape de București, iar pensionarii și tinerii cumpără case și terenuri la prețuri bune. Poate fi o destinație turistică foarte interesantă și cu un buget mic.

Localitatea din țara noastră cu 3 plaje, locuințe accesibile, joburi și școli bune. E situată aproape de Capitală și e la mare căutare în rândul românilor

Localitatea din țara noastră cu 3 plaje, locuințe accesibile, joburi și școli bune. E situată aproape de Capitală și e la mare căutare în rândul românilor care vor să scape de aglomerație, dar să aibă în continuare confort și micile plăceri aproape.

ADVERTISEMENT

Foarte puține persoane știu că orașul Călărași din județul cu același nume poate fi o referință extraordinară când vine vorba de timpul liber și distracție. Are 3 plaje, cu nisip fin și culori care amintesc de Cuba.

Poziția sa față de Dunăre face ca localitatea să fie la mare căutare în sezonul cald. Mulți bucureșteni ajung să facă plajă aici, cu toate că trebuie să scoată din buzunar suma de 50 de lei pentru o singură persoană.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de plaja Samskara, care face parte din parcul mare din Călărași. Din acest punct turiștii trebuie să ia catamaranul pentru a traversa brațul Borcea până la plaja care este absolut superbă și amenajată cu șezlonguri și umbrele.

De asemenea, foarte aproape de aceasta mai există o plajă neamenajată, la liber. Aici se poate ajunge doar cu mici ambarcațiuni. A treia plajă este un alt loc popular printre localnici, fiind vorba de plaja Călărași sau Plaja Pod 4 Călărași.

ADVERTISEMENT

Ce obiective turistice are orașul Călărași

Călărași este un oraș care are numeroase obiective turistice atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Familiile cu copii pot descoperi localitatea începând cu grădina zoologică, care este a treia cea mai mare din România.

Potrivit protv.ro, este singurul parc zoo care are un ursul Grizzly de Alaska și unde există pasărea Emu. Se mai găsesc lei, hipopotami, tigri, urși, maimuțe, pești și reptile. Un alt obiectiv constă în Muzeul Dunării de Jos, cu exponate legate de istoria, cultura și tradițiile zonei.

ADVERTISEMENT

Tot aici oamenii pot descoperi Monumentul Eroilor, amplasat în centrul orașului și care comemorează eroii căzuți în luptele pentru independența și libertatea României, precum și Biserica fostei Mănăstiri Negoiești, construită în secolul XVII și ctitorită de Voievodul Matei Basarab și soția sa, Elena.

De asemenea, turiștii trebuie neapărat să vadă ruinele Cetățenii Bizantine Vicina, care sunt situate în comuna Ostrov. Muzeul civilizației Gumelnița, înființat în anul 1957, nu trebuie să lipsească de pe lista de ”must see”.

Totodată, o vizită la situl arheologic de la Grădiștea, aflat la doar câțiva kilometri de Călărași, nu trebuie ratat. Acesta este locul în care au fost găsite oseminte umane din perioada getodacică, fiind descoperit în anii 1960.

Orașul Călărași, un loc cu prețuri accesibile la locuințe

Orașul Călărași reprezintă și un loc cu prețuri accesibile la locuințe. Costul apartamentelor nu este unul foarte mare, în comparație cu București, unde prețurile au explodat în ultima perioadă. Cei interesați să se mute aici nu trebuie să cheltuiască prea mult.

Un apartament de 2 camere pleacă de la suma de 40.000 de euro și poate crește, în funcție de dotări și îmbunătățiri, până la 60.000 de euro. Costul se calculează și în funcție de zona în care este construit blocul.

Pe de altă parte, localitatea este ideală pentru tineri pentru că locurile de muncă se găsește ușor și au salarii avantajoase. Joburile sunt pentru persoanele cu studii superioare, dar și pentru cele care au numai liceul terminat.

 

ADVERTISEMENT