News

Orașul din România care scumpește taxele pentru cei care vor să se căsătorească. „De la 1.500 la 2.500 de lei”

Cei care vor să se căsătorească în acest oraș vor plăti taxe mai mari din 2024. Ce spun autoritățile locale despre modificări
14.11.2023 | 23:59
Orasul din Romania care scumpeste taxele pentru cei care vor sa se casatoreasca De la 1500 la 2500 de lei
Orașul din România care scumpește aceste taxe. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din România care scumpește taxele pentru cei care vor să se căsătorească. Este ales de foarte mulți români care vor să își unească destinele. Propunerea a fost anunțată de autoritățile locale, iar prețurile vor fi mai mari în anumite cazuri.

Orașul din România care scumpește taxele pentru oficierea căsătoriilor

Este vorba despre municipiul Constanța, taxele urmând să fie mai mari pentru cei care vor să își unească destinele în zilele nelucrătoare. Aceeași măsură va fi aplicată și în cazul deplasării ofițerului de stare civilă în afara sediului.

ADVERTISEMENT

Astfel, sâmbăta, duminica și în zilele în care sunt sărbători legale, taxa pentru oficierea căsătoriei va fi de 500 de lei. La ora actuală, aceasta este de 350 de lei, conform publicației focuspress.ro.

Totodată, dacă viitorii miri preferă să facă ceremonia în afara Serviciului de Stare Civilă, cum ar fi grădini, parcuri sau în aer liber, ei vor plăti 2.500 de lei, în loc de 1.500 de lei, taxa cerută în prezent, adaugă sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Noile taxe fac parte din proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2023. Acesta a fost adoptat la 31 august 2023, iar modificările vor intra în vigoare începând cu anul 2024.

„Căsătoria se încheie de către ofițerul de stare civilă, în spațiul special creat în cadrul Serviciului Stare Civilă din cadrul Direcției Locale de Evidență Persoane, dar se poate încheia şi în afara sediului, ca de exemplu în grădini publice, parcuri, muzee sau în alte locuri în aer liber.

ADVERTISEMENT

(…) Întrucât cheltuielile de organizare, întreținere şi funcționare a activității Serviciului Stare Civilă au crescut în perioada 2014 – 2023, ca urmare a contextului macroeconomic, este imperios necesară modificarea cuantumului acestor taxe”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Taxe pentru trasul clopotelor şi accesul la toaleta din cimitir, în Sibiu

În municipiul Sibiu întâlnim o situație cu totul atipică. Autoritățile au făcut o propunere de modificare a regulamentului din Cimitirul Municipal. Potrivit acesteia, locuitorii vor plăti o taxă pentru trasul clopotelor, în valoare de 2 lei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, sibienii vor plăti și dacă vor să li se permită accesul la toaleta cimitirului. Această taxă va fi de 1 leu. Alți bani, și anume 3 lei, vor fi dați de localnicii care vor să intre cu mașinile în cimitir.

 

ADVERTISEMENT
Tags: