News

Taxe neobişnuite în oraşul lui Iohannis. Autorităţile vor să perceapă contribuţii pentru trasul clopotelor şi accesul la toaleta din cimitir

Taxe ieșite din comun în municipiul Sibiu. Locuitorii trebuie să plătească pentru trasul clopotelor şi accesul la toaleta din cimitir.
20.07.2023 | 13:37
Taxe neobisnuite in orasul lui Iohannis Autoritatile vor sa perceapa contributii pentru trasul clopotelor si accesul la toaleta din cimitir
Taxe ieşite din comun în oraşul lui Iohannis. Sursa foto Ora de Sibiu
ADVERTISEMENT

Taxe ieșite din comun în orașul președintelui Klaus Iohannis. Propunerile autorităților atunci când vine vorba de achitarea unor taxe de către locuitori depășesc așteptările, în anumite cazuri.

Taxe ieşite din comun în oraşul lui Iohannis

În municipiul Sibiu, autoritățile percep contribuţii pentru trasul clopotelor şi accesul la toaleta din cimitir, potrivit unei propuneri de modificare a regulamentului din Cimitirul Municipal.

ADVERTISEMENT

Proiectul de hotărâre a fost pus în dezbatere publică până în 24 iulie, iar modificările au atras atenția presei locale. Printre taxele pe care sibienii le au de plătit se numără inclusiv cea pentru trasul clopotelor sau accesul la toaleta cimitirului.

„Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 24 iulie 2023, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Astfel, oamenii trebuie să plătească 1 leu dacă vor să folosească baia. De asemenea, există și o taxă pentru cei care vor să pătrundă cu mașinile în cimitir. Aceasta este în valoare de 3 lei. Taxa pentru trasul clopotelor este 2 lei.

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru aceste persoane

De asemenea, autoritățile au anunțat că cei care fac contrucții funerare fără să aibă drept, vor risca amenzi între 2.000 și 2.5000 de lei. Sancționați vor fi și cei care continuă lucrările de construcţii funerare după retragerea dreptului de lucru în Cimitir.

ADVERTISEMENT

„Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, si se sancţionează după cum urmează, următoarele fapte săvârşite în incinta Cimitirului Municipal Sibiu:

– cu amendă cuprinsă între 2000 lei şi 2500 lei: (o) executarea de construcţii funerare fără obţinerea dreptului de lucru în Cimitir din partea Comisiei de acordare a dreptului de lucru; (p) continuarea efectuării lucrărilor de construcţii funerare după retragerea dreptului de lucru în Cimitir.”

ADVERTISEMENT

Pentru curățarea unui mormânt, localnicii trebuie să plătească 120 de lei, iar pentru cea a unui cavou, 70 de lei. Totodată, concensionarea unui loc de mormânt, în cimitirul din Sibiu costa 310 lei.

În cazul în care o persoană vrea să își rezerve un loc pentru 25 de ani, dacă decesul nu s-a produs încă, prețul ajunge la 1.000 de lei. „Prelungirea concesionării cu încă 25 de ani costă 660 de lei, iar pentru înhumare, respectiv săparea gropii se va solicita 470 de lei.”, adaugă sursa citată.

 

ADVERTISEMENT