Life

Oraşul din România cu cel mai mare număr de divorţuri. În ce judeţe căsniciile rezistă cel mai mult

Care este orașul din România cu cel mai mare număr de divorțuri. Iată în ce judeţe căsniciile rezistă cel mai mult, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.
23.08.2022 | 10:55
Orasul din Romania cu cel mai mare numar de divorturi In ce judete casniciile rezista cel mai mult
Care este orașul cu cel mai mare număr de divorțuri din România. Sursa foto: freepik.com/gpointstudio
ADVERTISEMENT

Relațiile au suferit foarte mult în perioada pandemiei, iar orașul din România cu cel mai mare număr de divorțuri este unul la care multe persoane s-ar fi așteptat.

Care este oraşul din România cu cel mai mare număr de divorţuri

În ultima perioada, rata divorțurilor a înregistrat o creștere semnificativă. De vină au fost și restricțiile impuse în pandemie și faptul că partenerii de cuplu au stat acasă, ajungând să petreacă mai mult timp unul cu celălalt.

ADVERTISEMENT

Munca de acasă și timpul petrecut alături de soț sau soție nu a fost tocmai prielnic pentru multe cupluri din România.

Potrivit Institutului Național de Statistică, orașul din România cu cele mai multe divorțuri este București. Șapte căsătorii s-au destrămat zilnic în Capitală anul trecut.

ADVERTISEMENT

Conform statisticii publicate de INS în 2021, 2.600 de divorțuri au avut loc în București, notează cancan.ro.

Fiind un oraș aglomerat, cu peste două milioane de locuitori, este normal ca Bucureștiul să ocupe primul loc la divorțuri. Cel mai probabil, agitația din oraș și pandemia de COVID-19 au contribuit la destrămarea multor căsnicii.

ADVERTISEMENT

După București sunt și alte județe în care cuplurile au divorțat în număr mare. În decursul anului 2021, județele Constanța, Iași și Prahova au înregistrat un număr mare de divorțuri, peste 1.000.

În ce județe sunt înregistrate cele mai puține divorțuri

Dacă în Capitală se destramă cele mai multe căsnicii, există și două județe în care nu sunt foarte multe cupluri care au divorțat anul trecut.

ADVERTISEMENT

Cel mai mic număr de divorțuri se înregistrează în județele Covasna (227) și Vâlcea (205).

Este important de menționat că numărul bărbaților de peste 50 de ani care au divorțat este mai mare decât cel al femeilor.

În categoria de vârstă 50 – 54, numărul bărbaților este mai mare cu 1,4. De asemenea, la categoriile de vârstă 55 – 59 și peste 60 de ani, numărul este cu 1,8 mai mare, conform studiului publicat de INS anul trecut.

În plus, Institutul Național de Statistică a publicat și datele privind motivele divorțurilor.

Astfel, în 47% dinte cazuri, divorțurile s-au pronunțat din vina ambilor soți. În 10,2% dintre cazurile, divorțurile s-au produs din vina soțului, iar în 3,5% dintre cazuri din cea a soției. În 39,3% dintre cazuri, divorțurile s-au pronunțat din alte cauze.

ADVERTISEMENT
Tags: