Orașul din România de care s-au îndrăgostit turiștii străini. Numărul city break-urilor a explodat aici în ultimii ani. Destinația turistică oferă clădiri istorice, străduțe spectaculoase și o arhitectură demnă de imortalizat în imagini inedite.
Localitatea românească îndrăgită de turiștii de peste hotare. Tot mai multe persoane aleg să meargă aici în city break-uri, după cum a dezvăluit în urmă cu puțin timp Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.
Cunoscutul agent de turism a vorbit în cadrul emisiunii Totul despre bani despre orașul iubit de toată lumea. Regiunea pe află pe lista scurtă a oamenilor care aleg să viziteze România. Are o istorie de peste 900 de ani.
Mai exact, este vorba de Oradea, unul dintre cele mai instagramabile orașe de pe meleagurile noastre. Piața Unirii, Palatul Vulturul Negru, Biserica cu lună și cetatea Oradea nu trebuie ratate de niciun turist străin.
„City break-urile se fac mai ales dacă există o legătură directă. Oradea s-a dezvoltat mult și mie mi se pare cel mai bun exemplu de bune practici, atât din punct de vedere al turismului urban, cât și ca dezvoltare a orașului.
Timișoara, mai ales că e și capitală culturală, e atractivă. Mi-aș dori ca Timișoara să fie mult mai sprijinită și de la centru. Ar trebui mult mai bine promovată”, a declarat Traian Bădulescu, scrie dcnews.ro.
Calea Republicii reprezintă un loc pe care turiștii trebuie neapărat să-l treacă pe listă. Strada de 600 de metri, cu clădiri fabuloase, este o zonă perfectă pentru o plimbare în aer liber sau pentru a savura o cafea în voie.
Pietonala se deschide cu Casa Poynar, construită în stil Art Nouveau, și se continuă cu Palatul Rimanoczy Sr., Palatul Moskovits Miksa, Palatul Stern și Palatul Apollo. Palatul și turnul Primăriei domină cu impozanță centrul orașului.
În turn se află ceasul care anunță orele fixe în Oradea, mecanismul orologiului fiind numit „ceasul mamă”. Acesta poate fi auzit la ore fixe, turiștii străini și români deopotrivă fiind încântați cu versurile din Marșul lui Iancu.
A fost construit la începutul secolului XX, în anul 1904, de un lăcătuș ceasornicar pe nume Mezey Dezső și a supraviețuit celor două războaie mondiale. De asemenea, Casa Darvas-La Roche este una dintre cele importante bijuterii arhitecturale ale oraşului Oradea.