Life

Orașul din România de care trebuie să te ferești. Are cele mai mari prețuri și produse care costă dublu

Municipiul din țara noastră pe care trebuie să-l eviți. Oamenii vorbesc de prețuri ridicate și alimente care costă dublu.
22.03.2024 | 00:15
Orasul din Romania de care trebuie sa te feresti Are cele mai mari preturi si produse care costa dublu
Municipiul din țara noastră pe care trebuie să-l eviți. Oamenii vorbesc de prețuri ridicate și alimente care costă dublu. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul din România de care trebuie să te ferești. Are cele mai mari prețuri și produse care costă dublu față de alte locuri de pe teritoriul țării noastre. Pensionarii sunt speriați de traiul pe care trebuie să-l ducă cu banii pe care îi primesc de la statul român.

Municipiul din țara noastră pe care trebuie să-l eviți. Oamenii vorbesc de prețuri ridicate și alimente care costă dublu

Municipiul din țara noastră pe care trebuie să-l eviți. Oamenii vorbesc de prețuri ridicate și alimente care costă dublu. Cei care au ajuns zilele acestea în piețele de fructe și legume de acolo au rămas uimiți de ceea ce au găsit.

ADVERTISEMENT

Localitatea nu are prețuri mari doar la apartamente, ci și când vine vorba de coșul de cumpărături. Orașul Cluj-Napoca este fruntaș legat de banii pe care trebuie să-i scoată din buzunar oamenii pentru a mânca.

Acest lucru a fost scos la iveală de Institutul Național de Statistică, care a strâns date la începutul acestui an din piețele țărănești din toată țara. Un singur kilogram de fasole, căutat în perioada postului, are un cost de 24 de lei la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Cu aceeași bani, o persoană care trăiește în Constanța, Craiova sau Pitești cumpără de la tarabele din piață o cantitate dublă, adică 2 kilograme. Cartofii costă între 4,5 și 5 lei pe kilogram în București, Cluj-Napoca sau Râmnicu Vâlcea.

Având în vedere aceste informații, specialiștii spun că orașul se află pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe din România. Din păcate, prețurile mari sunt date și de costul tarabelor, spun comercianții din zonă.

ADVERTISEMENT

„S-ar putea ca piețele agroalimentare să fie reduse ca număr și fiind puține se uzează. Dacă există una două piețe ei cresc prețurile”, a mărturisit Gheorghe Vlad, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Alimentare (OIPA) din Sectorul Legume-Fructe pentru stirileprotv.

Cluj-Napoca, orașul cu cea mai scumpă piață de legume

Cluj-Napoca este în momentul de față orașul cu cea mai scumpă piață de legume și fructe, lucru observat și de cumpărători. Majoritatea susțin că nu le ajung banii pe care îi au pentru a trăi bine de la o lună la alta.

ADVERTISEMENT

„Mult. La pensiile noastre e mult. Acuma no, când ne trebuie, oricum iau cantități mici. Clujul în orice privință e scump. Parcă noi am fost cei mai mari miliardari din lume. Toate-s așa de scumpe”, a spus un cumpărător, pentru aceeași sursă.

„Cumpără ca se să facă. Orașul ăsta e mai scump ca Bucureștiul”, a completat un producător. Alt agricultor a declarat că face calcule înainte de a ajunge în piață pentru a nu ieși în pagubă. Acesta are în vedere transportul și lucrările din câmp, care sunt tot mai scumpe.

ADVERTISEMENT
Tags: