News

Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică. Se fac angajări imediat

Locul din România unde se va deschide cea mai nouă și cea mai modernă fabrică din România. Se vor crea sute de locuri de muncă
09.01.2024 | 22:59
Orasul din Romania in care se deschide o noua fabrica Se fac angajari imediat
Unde se va deschide cea mai modernă fabrică din România. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe fabrici aleg să își deschid filiale și la noi în țară. România devenit un punct de desfacere și de export important pentru Europa, așa că nu este de mirare că din ce în ce mai multe fabrici își deschid porțile la noi. Iată care este cel mai recent astfel de exemplu.

Județul unde se va deschide cea mai modernă fabrică de ulei din țară

Românii s-au obișnuit să lucreze pentru angajatorii străini. Aproape că nu este domeniu în care să nu existe companie sau investitor de origine străină și care să apeleze la forța de muncă din România.

ADVERTISEMENT

De obicei, cele mai multe fabrici care se deschid la noi în țară sunt fie de cablaje, fie de anvelope. De data asta, însă, noua fabrică din România are un domeniu de activitate cu totul și cu totul altul.

Într-o comună din România, localnicii vor asista la momentul în care se va deschide una dintre cele mai mari uzine de producere a uleiului. Potrivit primele date, această uzină va fi una foarte modernă, cu utilaje de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că va fi situată într-o zonă de țară, această uzină va fi printre puținele atât de modernizate de la noi țară. Uzina se va deschide cât de curând în județul Gorj, mai exact, în comuna Țânțăreni.

Fabrica urmează să genereze sute de locuri de muncă pentru gorjeni

Anunțul a fost făcut de senatorul PSD, Cristi Rujan. Acesta a vorbit cu mare entuziasm de proiectul care se va inaugura cât de curând la Gorj. Totodată, acesta a mai precizat că fabrica se va deschide datorită implicării președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, odată cu deschiderea noii fabrici se vor crea și multe locuri de muncă pentru gorjeni. Proiectul va fi ca o gură de aer proaspăt pentru cei care își găsesc cu greu un loc de muncă.

Momentan, nu au fost oferite detalii despre locurile de muncă sau despre calificarea pe care ar trebui să o aibă cei care doresc să lucreze aici. Însă, cel mai probabil, fiind vorba despre un proiectat ridicat de la zero, este nevoie de forță umană în toate sectoarele.

ADVERTISEMENT

Gorjul este unul dintre cele mai frumoase județe din România, dar care, din păcate, în ultima vreme nu a înregistrat nicio evoluție semnificativă. Toți tinerii au ales să migreze către orașele mult mai dezvoltate, lăsând persoanele mai în vârstă să locuiască în zonă.

Fenomenul îmbătrânirii populației este la fel de vizibil și în reședința de județ, Târgu Jiu. Aici, tinerii stau doar până la absolvirea liceului, după care pleacă în căutarea unui viitor mai bun. Acum, odată cu inaugurarea acestei fabrici, este foarte posibil ca aceste lucruri să se mai schimbe.

ADVERTISEMENT