Life

Orașul din România în care se pot muta românii din străinătate. Primăria le face o stradă întreagă și vinde parcele sub prețul pieței

Orașul din România unde se pot muta românii din străinătate. Primăria construiește o stradă întreagă pentru aceștia, iar parcelele se vând sub prețul pieței.
18.04.2024 | 16:23
Orasul din Romania in care se pot muta romanii din strainatate Primaria le face o strada intreaga si vinde parcele sub pretul pietei
Un oraș din România construiește o stradă pentru românii din străinătate. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde se pot muta românii din străinătate, deoarece primăria le construiește o stradă întreagă. Ce condiție trebuie să îndeplinească pentru a putea locui aici?

Orașul din România în care se pot muta românii din străinătate. Va fi construită o stradă întreagă pentru aceștia

Primăria Oradea va începe construirea unei noi străzi de la zero, acolo unde vor putea locui românii care lucrează peste hotare. Este vorba despre Strada Diasporei, unde vor putea licita pentru câte o parcelă de 500 de metri pătrați, dar la prețuri mai accesibile decât cele de pe piață.

ADVERTISEMENT

Pentru a construi o stradă pe care românii întorși din străinătate să se poată repatria, Primăria Oradea a pus la dispoziție 7.000 de metri pătrați.

Pentru întreaga suprafață a terenului, autoritățile au în vedere licitația a 10 parcele, fiecare având câte 500 de metri pătrați, la prețul de pornire pentru concesionare de 2.500 de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Românii întorși din străinătate care își vor dori să liciteze trebuie să îndeplinească, însă, niște condiții. Mai exact, aceștia trebuie să aducă dovezi pentru a demonstra că au locuit în altă țară, în ultimii cinci ani.

“Doritorii care se pot înscrie la licitaţie trebuie să garanteze că au locuit ultimii cinci ani în străinătate, că au avut o activitate din care au obţinut venituri în ultimii trei ani, tot în străinătate”, a transmis Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al primăriei Oradea, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Strada Diasporei ca avea 400 de metri lungime și va fi dispusă cu două benzi de circulație. Proiectul costă 1,5 milioane de lei și 22 de persoane și-au exprimat dorința de a participa la licitație.

Prin această inițiativă, autoritățile din Oradea vor să mărească forța de muncă. Acestea au luat deja în calcul un cartier al Diasporei, care să fie întins pe câteva hectare. din

ADVERTISEMENT

Ce cred localnicii despre construirea străzii

Un tânăr a spus că proiectul reprezintă o idee bună. Acesta mai speră ca, într-o zi, rudele și cunoștințele sale stabilite în alte țări să se întoarcă în România.

“Anumite rude, de exemplu, sau cunoştinţe se pot întoarce din străinătate şi astfel să putem fi împreună din nou. (…) În principiu, o mare parte din ei cred că s-ar întoarce”, a spus acesta.

Pe de altă parte, un localnic a spus că nu crede că românii de peste hotare se vor întoarce în țară, chiar dacă se va construi această stradă. “Aici a fost teren agricol şi livezi cu timpul. (…) Nu prea bine (n.r. cum va fi să fie construită o nouă stradă în zonă). Liniştea se va opri”, a spus localnicul.

ADVERTISEMENT