News

Orașul din România unde se va deschide o nouă fabrică. Se vor face angajări masive

În România se va deschide o nouă fabrică, unde oamenii își vor putea găsi un loc de muncă. Despre ce oraș este vorba
21.02.2024 | 23:14
Orasul din Romania unde se va deschide o noua fabrica Se vor face angajari masive
Tesla investește într-o fabrică în România. Orașul Brăila este locul în care se va construi. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În orașul Brăila va fi construită o nouă fabrică destinată producției de echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii destinate vehiculelor electrice. Compania Tesla Energy Storage este noul investitor din România.

Tesla deschide o fabrică în România

Tesla Energy Storage este o subsidiară a grupului cehesc TESLA, specializată în echipamente energetice și va investi aproximativ 450 de milioane de lei în această unitate de producție.

ADVERTISEMENT

Alegerea Brăilei pentru construcția fabricii a fost determinată de facilitățile oferite de Zona Liberă din oraș și de poziționarea geografică favorabilă. În cadrul acestei uzine, Tesla va produce baterii pentru stocarea energiei electrice destinate uzului rezidențial, comercial și industrial, precum și pentru vehiculele electrice.

În plus, compania anunță că va angaja și un director pentru această fabrică, având ca obiectiv generarea de venituri care să cumuleze o valoare de un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Investiție ecologică în Brăila

Fabrica din Brăila va fi o investiție ecologică, fără utilizarea proceselor chimice, și va oferi inițial 200 de locuri de muncă, cu perspective de triplare în viitor. Potrivit primarului Marian Dragomir, această investiție va aduce tehnologii moderne în oraș și va contribui la crearea de locuri de muncă în industria viitorului.

Reprezentanții Tesla Energy Storage au argumentat că au ales Brăila pentru construcția fabricii pentru poziționarea geografică strategică a orașului, care are acces la Dunăre și pentru că se află într-o zonă de legătură între Muntenia, Moldova și Dobrogea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au menționat și avantajele oferite de infrastructura rutieră, precum și de Zona Liberă din Brăila, care facilitează transportul materiilor prime și exportul produselor finite către piețele globale.

„Pe lângă discuțiile purtate cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port.

ADVERTISEMENT

Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfășurăm, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, fapt care ne ajută să aducem materia primă și, ulterior, să expediem mult mai ușor produsele realizate la fabrică. Producția noastră se adresează într-o proporție foarte mică pieței din România.

Piața de desfacere a Tesla este o piață globală – Orientul Mijlociu, Africa, Asia sau Statele Unite. Acestea sunt câteva dintre argumente. Și Zona Liberă este un argument puternic pe care s-a mers, este un avantaj din punct de vedere al bussiness-ului”, a transmis Tesla Energy Storage, citată de primarul Brăilei.

 

ADVERTISEMENT