Life

Orașul fantomă din Europa: ”Se simte o senzație sinistră când te plimbi pe străzi”

Orașul fantomă din Europa ține la depărtare numeroase persoane. Zvonurile spun că fantomele localnicilor încă sunt acolo.
25.10.2023 | 12:14
Orasul fantoma din Europa Se simte o senzatie sinistra cand te plimbi pe strazi
Orașul fantomă din Europa care îi ține la depărtare pe mulți. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul fantomă din Europa are o legendă destul de sinistră. Se spune că fantomele celor care au locuit aici la un moment dat încă sunt prin preajmă, iar cine a ajuns a simțit o senzație ciudată.

Orașul fantomă din Europa care îi ține la depărtare pe mulți

Orașul fantomă din Europa despre care vorbim nu e chiar pentru oricine. Doar cei curajoși mai vor să ajungă acum aici. Ce s-a întâmplat aici și care este povestea acestui loc?

ADVERTISEMENT

Orașul fantomă se află în Turcia, mai exact în Kayaköy, un cartier din Fethiye, în provincia Muğla. Aici trăiau cândva sute de oameni, iar acum au mai rămas doar ruinele caselor și a clădirilor din zonă.

Ce s-a întâmplat în acest loc? Ultimii locuitori ai orașului erau predominant greco-ortodocși. Aceștia au fost însă forțați să își părăsească locuințele în urma războiului greco-turc din 1919-1922, arată The Sun.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a datorat semnării Tratatului de la Lausanne din 1923. El conținea un protocol pentru un schimb de populație între Grecia și Turcia. Astfel, documentul a interzis permanent refugiaților ortodocși greci să se întoarcă la casele lor din Turcia.

De asemenea, tratatul  i-a obligat să își părăsească locuințele pentru a se întoarce în Grecia. Totodată, documentul mai prevedea și ca cetățenii musulmani ai Greciei să părăsească permanent Grecia pentru Turcia.

ADVERTISEMENT

”O senzație sinistră când de plimbi”

În unele orașe din Turcia, mulți s-au întors, dar aici nimeni nu a mai revenit vreodată. Se pare că oamenii au fost descurajați de zvonurile conform cărora existau fantome care trăiau aici.

Orașul fantomă din Europa, rămâne deci, un loc doar pentru cei curioși. Un Tiktoker spre exemplu a ajuns aici pentru a vedea ce s-a întâmplat. Oricine se poate plimba în voie prin oraș și poate vedea ruinele. Totuși, există și o senzație nu tocmai plăcută pe străzi.

ADVERTISEMENT

„Astăzi am vizitat un oraș fantomă din Turcia. A fost abandonat timp de 100 de ani. Puteți vedea fotografii ale unora dintre oamenii care au trăit aici. Unele dintre case sunt încă mai mult sau mai puțin intacte.

A fost abandonat din cauza unui schimb de populație între Turcia și Grecia. Potrivit localnicilor, turcii nu au vrut să se mute în acest oraș din cauza presupuselor fantome. Se simte o senzație sinistră când te plimbi pe străzile vechi ale orașului, dar este cu siguranță un loc interesant de vizitat”, a povestit acesta.

Alte persoane în schimb care au ajuns aici spun că locul este unul destul de interesant. Oferă liniște, o reîntoarcere în timp, dar și niște priveliști încântătoare. Se pare deci că nu toată lumea se teme de legendele din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: