Life

Orașul în care blocurile au găuri imense la mijloc. Puțini cunosc motivul pentru care sunt construite așa

Orașul celebru în întreaga lume în care blocurile au găuri uriașe la mijloc. Există un motiv pentru care au fost construite astfel.
14.03.2024 | 19:48
Orasul in care blocurile au gauri imense la mijloc Putini cunosc motivul pentru care sunt construite asa
Motivul pentru care blocurile dintr-un oraș cunoscut au găuri la mijloc.
ADVERTISEMENT

Un oraș cunoscut în toată lumea are blocuri cu găuri imense la mijloc. Oamenii sunt contrariați când află despre acest lucru și puțini știu, de fapt, despre ce este vorba și care este adevăratul motiv.

Orașul cunoscut în care blocurile au găuri la mijloc

Hong Kong este orașul afacerilor prospere al celebrelor blocuri zgârie-nori. Totuși, atunci când turiștii ajung aici descoperă, uimiți, că aceste clădiri au găuri uriașe. Chiar dacă legea arhitecturii nu este respectată, există o explicație.

ADVERTISEMENT

Pentru că, la construirea locuințelor necesare populației de 7,4 milioane nu participă doar arhitecții, ci și diferiți maeștri feng-shui. Aceștia se asigură că munții, apa și aerul sunt în cea mai bună relație cu structurile făcute de mâna omului.

În acest fel, energia este distribuită corect, în așa fel încât calitatea vieții să se îmbunătățească. Prin urmare, găurile uriașe din blocurile din Hong Kong poartă denumirea de „porțile dragonului”.

ADVERTISEMENT

Se crede că ființele magice care locuiesc pe dealurile din apropiere le pot folosi pentru a ajunge la mare și a bea apă, fără a se lovi de ziduri și a le îngreuna munca pe care o fac.

Chinezii nu vor să supere dragonii

De altfel, conform mitologiei, dragonii sunt ființe puternice, cu care nu este bine să te pui rău. Mulți se tem de acestea și consideră că cea mai bună cale este de a le arăta respect, deoarece ei pot oferi noroc și bunăstare.

ADVERTISEMENT

Găurile uriașe din blocurile din Hong Kong nu sunt, însă, apreciate de toată lumea. Unii locuitori nu cred în feng-shui și sunt de părere că este irațional să modifici arhitectura unei clădiri în așa fel.

Însă, unii ghizi locali le amintesc turiștilor că anumite companii, care aveau sediul în construcții fără găuri, au dat faliment. Totodată, anumite clădiri, în cazul cărora constructorii nu au respectat regula, au rămas goale.

ADVERTISEMENT

Blocurile cu găuri din Hong Kong au devenit adevărate simboluri iconice ale arhitecturii locale și turiști din întreaga lume ajung anual în oraș pentru a le admira, notează atlas-geografic.net. 

ADVERTISEMENT