News

Orașul în care s-a decretat stare de urgență din cauza unui virus letal. Cel puțin 31 de oameni au murit

Creștere alarmantă a cazurilor provocate de un virus periculos. Autoritățile statului au declarat stare de urgență după ce 31 de oameni au murit
06.03.2024 | 07:43
Orasul in care sa decretat stare de urgenta din cauza unui virus letal Cel putin 31 de oameni au murit
Numărul de cazuri cu febra dengue este în creștere în Brazilia și s-a declarat stare de urgență. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Orașul brazilian a emis un decret de stare de urgență în urma unei creșteri bruște a virusului dengue, care a provocat decesul a 31 de persoane.

Virus letal care se răspândește cu rapiditate

Autoritățile din Sao Paulo au luat aceste măsuri în contextul în care au fost confirmate 300 de cazuri de boală la o sută de mii de locuitori. Alte municipalități, printre care Rio de Janeiro și Santa Catarina din Brazilia, au instituit, de asemenea, starea de urgență de la începutul anui, din cauza acestui virus letal, care poartă denumirea de febra dengue.

ADVERTISEMENT

Potrivit Mirror, Regiane de Paula, coordonatorul controlului bolilor din Sao Paulo, a explicat: „Am lucrat cu datele din panoul de monitorizare: 311 cazuri la 100 de mii de locuitori. Suntem într-o epidemie, conform a ceea ce OMS (Organizația Mondială a Sănătății) stabilește din cazurile confirmate.” 

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Priscilla Perdicaris, citată de Mirror, a subliniat: „Ce se schimbă acum cu decretul este că putem avea puțin mai multă agilitate pentru a obține materiale, a angaja oameni, a extinde rețeaua noastră de îngrijire. Și municipiile pot folosi decretul nostru ca justificare pentru a declara stare de urgență în municipiile lor.”

ADVERTISEMENT

Acest decret creează un proces faci pentru eliberarea de resurse esențiale din partea guvernului federal, atât pentru stat, cât și pentru autoritățile locale. Secretarul de stat a adăugat: „Resursele sunt limitate, încă nu avem o evaluare globală a valorii acestora. Totuși, orice sprijin este binevenit.”

Numărul total de cazuri diagnosticate cu febra dengue

Secretarul de sănătate a precizat că a identificat spitalele și unitățile de sănătate care ar putea extinde capacitatea de îngrijire, dar nu a furnizat detalii cu privire la momentul implementării acestei măsuri. Guvernul monitorizează serotipurile de dengue în statul Sao Paulo, iar conform coordonatorului controlului bolilor, incidența este mai mare în cazurile de dengue de tip 1 și 2.

ADVERTISEMENT

Potrivit departamentului de sănătate, alte 122 de decese sunt încă în curs de investigare. Numărul total de cazuri a ajuns la 138.259, dintre care 169 sunt considerate grave, mai arată sursa citată.

În capitală, în plus față de cele două persoane care au decedat din cauza bolii, alte 27 de decese sunt în curs de investigare. Numărul total de cazuri raportate este de 32.212, conform agenției de știri g1 Global.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Sao Paulo, majoritatea infecțiilor sunt concentrate în 15 cartiere care se confruntă cu o epidemie de dengue, distribuite în diverse zone ale orașului, inclusiv Nord, Sud, Est și Vest.

ADVERTISEMENT