Life

Plaja de vis care rivalizează cu cele din Grecia. Turiștii o vor lua cu asalt la vară

Când vine vorba de concedii la malul mării, românii se gândesc imediat la plajele cu nisip fin, apele calde și liniștite, de un turcoaz tulburător, ale Greciei.
17.02.2024 | 09:55
Plaja de vis care rivalizeaza cu cele din Grecia Turistii o vor lua cu asalt la vara
Plaja de vis este în Franța, la dou pași de Marsilia / Foto: Tripadvisor
ADVERTISEMENT

Plajă de vis există însă nu doar în Grecia. Iar unele dintre cele mai frumoase plaje ale Europei sunt situate la mare distanță de Grecia, dar, cu siguranță, românii o vor asalta, cu atât mai mult cu cât renumele ei este, deja, uriaș.

Plaja de vis care o întrece pe cele ale Greciei

În Franța, în zona Marsiliei, este una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. Calanque d’En Vau este cu siguranță cea mai frumoasă plajă a Franței, reușind să îmbine perfect nisipul fin cu peisajul stâncilor și apele albastre perfecte ale Mediteranei.

ADVERTISEMENT

Plaja Calanque d’En Vau este însă destul de greu de vizitat. Iar asta pentru că este interzis să ajungi la ea cu mașina sau barca. Singura soluție este, pentru a avea ocazia să se scalzi în apele mării și să te bucuri de nisip, o drumeție de aproape două ore.

Cu toate acestea, turiștii nu sunt deloc descurajați de drumul pe care îl au de parcurs. Iar plaja de lângă Marsilia are, zilnic, în sezonul estival, mii de vizitatori. De altfel, au devenit atât de mulți vizitatori încât autoritățile franceze au decis ca, de acum doi ani, se se facă rezervări pentru a ajunge la ea.

ADVERTISEMENT

Situată într-un parc natural, plaja Calanque d’En Vau este înconjurată de stânci abrupte care se termină într-un golf. Plaja este cu nisip mai grosier, iar la intrarea în mare sunt pietricele. În zona apei sunt nenumărate plante acvatice, acesta fiind și motivul pentru care s-a interzis circulația bărcilor în zonă.

Plaja, fără amenajări, este locul în care, adeseori, sunt văzuți și porci mistreți. Chiar dacă nu e recomandat turiștilor să se apropie prea mult de animalele sălbatice, porcii mistreți sunt deja obișnuiți cu prezența oamenilor. De altfel, ei merg acolo pentru a se bucura de resturile de hrană lăsate în urmă de turiști.

ADVERTISEMENT

Plaja Calanque d’En Vau, cea mai instagramabilă locație a Franței

Plaja Calanque d’En Vau a devenit, în epoca rețelelor de socializare, vedeta Instagramului. Este considerată cea mai ”instagramabilă” plajă din Franța. Mărturie stau zecile de mii de fotografii realizate acolo, an de an. Iar turiștii se înghesuiesc să facă o poză acolo, în ciuda faptului că se ajunge atâ de greu.

Chiar dacă plaja a devenit virală doar în ultimii ani, în Franța ea este cunoscută pentru apele sale turcoaz și mediul său excepțional.Plaja a servit ca decor de film pentru producția Fantome în 1964, cu Louis de Funès și Jean Marais.

ADVERTISEMENT

Cum plaja este situată în zona Marsiliei, turiștii care ajung la ea au multe alte lucruri de vizitat și, desigur, de făcut. Iar după o zi petrecută la malul mării, nimic nu este mai plăcut decât o masă copioasă într-un reastaurant local. Iar vinul obținut de podgoriile din zonă este considerat a fi, cu adevărat, fantantastic.

ADVERTISEMENT
Tags: