News

Ovidio Guzman, fiul traficantului ”El Chapo”, arestat în Mexic. Poliția, apel către populație: ”Nu ieșiți din case”

Ovidio Guzman, fiul traficantului Joaquin ”El Chapo” Guzman, a fost arestat de autoritățile din Mexic. A fost o operațiune amplă a poliției. Tânărul fusese reținut și în 2019.
05.01.2023 | 21:42
Ovidio Guzman fiul traficantului El Chapo arestat in Mexic Politia apel catre populatie Nu iesiti din case
Ovidio Guzman, fiul lui ”El Chapo“, arestat în Mexic. Operațiune amplă a poliției. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe numele său Ovidio Guzman Lopez, fiul cunoscutului traficant ”El Chapo” a fost arestat într-o operațiune federală, joi dimineață, în orașul Culiacan, din statul Sinaloa situat în nordul Mexicului.

Ovidio Guzman, fiul lui ”El Chapo“, arestat în Mexic. Operațiune amplă a poliției

Operațiunea prinderii lui Ovidio Guzman a implicat incendii, blocade și atacuri în mai multe zone din orașul Culiacan, scrie publicația Notitarde.

ADVERTISEMENT

În această lume a traficanților de droguri mexicani, lui lui ”El Chapo” avea titlul de ”capo”. Este un termen folosit pentru a fi descriși șefii unei filiale a unui sindicat al crimei organizate care comandă un număr de soldați și raportează direct liderului.

Arestarea lui Guzman, unul dintre liderii cartelului de la Sinaloa, are loc cu câteva zile înainte de sosirea președintelui american Joe Biden. Liderul de la Casa Albă va vizita luni Mexicul pentru a participa la Summit-ul liderilor nord-americani.

ADVERTISEMENT

De notat că Ovidio Guzman a mai fost ridicat de forțele de ordine și în octombrie 2019. Acesta a fost arestat pentru scurt timp, tot în statul Sinaloa, din nordul Mexicului. În urmă cu patru ani a fost eliberat rapid pentru a evita o răzbunare violentă din partea bandei sale de traficanți.

Și în prezent, bandele de traficanți au cauzat incidente majore în Culiacan. S-au creat blocaje pe mai mult drumuri, au existat ciocniri în diferite părți ale orașului, vehicule incendiate și raportări de distrugeri de vehicule ale civililor.

ADVERTISEMENT

Practic, începând cu ora locală 04:30 am, orașul din nordul Mexicului a fost paralizat.

Poliția mexicană, apel către populație: ”Nu ieșiți din case”

După evenimentele de joi dimineață, Cristabal Castaneda Camarillo, Secretarul Securității Publice din Sinaloa, a cerut cetățenilor să rămână în casele lor pentru a-și proteja integritatea.

”În oraș au loc diferite incidente. Fac un apel către populație ca, dacă nu are lucruri urgente de făcut, să nu iasă din case”, a spus oficialul într-un mesaj video pe Twitter.

ADVERTISEMENT


După incidentele de joi, secretarul de stat al Învățământului Public a suspendat activitățile școlare. Guvernul local din Sinaloa a cerut angajaților său să nu-și părăsească locuințele.

Între timp, Ambasada SUA în Mexic a alertat cetățenii americani cu privire la evenimentele de la Sinaloa și a cerut evitarea deplasărilor în zonă.

”Există rapoarte care anunță schimburi de focuri în diferite părți ale statului, inclusiv Culiacan, Los Mochis și Guasave. Nu călătoriți în aceste zone”, anunță diplomația americană.

Ruben Rocha, guvernatorul din Sinaloa, a confirmat pe contul său de Twitter că, de joi dimineață, Forțele Armate au inițiat o operațiune amplă și a cerut publicului să rămână calm și să lase autoritățile să-și termine sarcinile.

”Având în vedere evenimentele care au loc în Culiacan, le cer cetățenilor să rămână calmi și să se adăpostească în casele lor. Autoritățile își exercită sarcina și vă vom ține la curent”, a scris acesta pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT