Sport

Ovidiu Burcă a analizat parcursul lui Dinamo în campionat: “Am făcut compromisuri!”

Ovidiu Burcă a făcut o analiză a lotului pentru Dinamo, după primele meciuri ale sezonului. Tehnicianul susţine că, deşi a fost nevoit să facă compromisuri, este mulţumit de cum arată lotul.
10.09.2023 | 20:37
Ovidiu Burca a analizat parcursul lui Dinamo in campionat Am facut compromisuri
Ovidiu Burcă a analizat parcursul lui Dinamo în SuperLiga: "Am făcut compromisuri!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a avut un start dificil în SuperLiga, dar cu toate acestea, jucătorii lui Burcă au obţinut două victorii şi două egaluri în primele opt etape. “Câinii” sunt pe locul 11 şi mai au mult pentru a reveni la pretenţiile de odinioară.

Ovidiu Burcă a analizat parcursul lui Dinamo în SuperLiga: “Schimbarea nu poate veni peste noapte”

Ovidiu Burcă a făcut o analiză după primele meciuri ale stagiunii şi a spus că până în pauza de mercato din iarnă nu mai are nevoie de jucători, chiar dacă a fost nevoit să facă nişte compromisuri în această vară:

ADVERTISEMENT

”Știm cu toții presiunea pe care istoria acestui club o pune pe noi, cei care lucrăm în interiorul clubului. Dar privim acest lucru ca pe ceva pozitiv, nu te lasă să stai într-o zonă de confort, eșți într-o zonă de alertă. Este bine cât timp nu te paralizează ca frică. Asta înseamnă să fii la Dinamo.

Statutul de nou-promovată, schimbarea nu poate veni peste noapte, e nevoie de proces, de înserare a unor elemente care în timp pot funcționa.

ADVERTISEMENT

Provocarea cea mai mare este să rămânem noi extrem de echilibrați, să știm care sunt pașii, drumul de urmat și eu cred că suntem pe un drum bun.

“Știți limitările noastre din punct de vedere de a aduce jucători, am făcut compromisuri”

Să nu cădem în capcana pusă de mass-media, de suporteri, ei văd lucrurile dintr-o anumită perspectivă, noi avem o altă perspectivă. Știți limitările noastre din punct de vedere de a aduce jucători, am făcut compromisuri, astăzi avem echipa completă.

ADVERTISEMENT

Jucătorii străini sunt din ce în ce mai adaptați. Noi demonstrăm că având răbdare, poți avea succes cu un anumit tip de jucător, care la început nu a funcționat așa cum ți-ai dorit.

Unii au nevoie de mai puțin timp, alții de mai mult, sunt multe variabile. La bugetul pe care îl avem am căutat cele mai bune variante. Între un jucător la 5.000 de euro și altul la 10 000 de euro diferențele nu sunt atât de mari, diferența vine când încerci să îi adaptezi într-un model de joc, cultură, noi încercăm să avem răbdare, să analizăm jucătorii pe care i-am adus.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că majoritatea, dacă nu chiar toți, să dea randament. Poate am fi singurul club din lume care a intregat sută la sută. Indiferent cât de bine analizezi, chiar și când plătești sume de transfer, la cluburi mari, sunt jucători care nu se pot integra. Dar când pe 60-70% îi integrezi în sistemul de joc, cultură, țară, eu cred că ai un grad de reușită foarte bun”, a spus Burcă într-un interviu pentru site-ul oficial de la Dinamo.

În pauza meciurilor internaţionale, Dinamo a jucat un meci de verificare la Săftica împotriva celor de la CS Tunari, din liga secundă. “Câinii” s-au impus cu 7-0. În următoarea etapă, Dinamo primeşte vizita celor de la FC U Craiova, vineri, de la ora 21:30.

VEZI VIDEO: 


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1.83 este cota pentru ”GG” la meciul Dinamo – FCU Craiova.

ADVERTISEMENT