Sport

Burcă, lăudat după Dinamo – FC Botoșani 1-0: ”Echipa are identitate de joc”

Antrenorul Ovidiu Burcă este văzut ca principalul artizan al jocului articulat pe care elevii săi l-au arătat în meciul Dinamo - FC Botoșani 1-0 și este lăudat pentru munca depusă.
15.08.2023 | 10:35
Burca laudat dupa Dinamo  FC Botosani 10 Echipa are identitate de joc
Antrenorul Ovidiu Burcă este văzut ca principalul artizan al jocului articulat pe care elevii săi l-au arătat în meciul Dinamo - FC Botoșani 1-0 și este lăudat pentru munca depusă. Sursă foto: Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În partida desfășurată pe ”Arcul de Triumf”, ”câinii” au obținut prima victorie în actualul sezon și au părăsit ultima poziție a clasamentului, pe care le-au predat-o chiar adversarilor de luni seară.

Curg laudele pentru Ovidiu Burcă după Dinamo – FC Botoșani 1-0

La finalul întâlnirii Dinamo – FC Botoșani, din etapa a 5-a din SuperLiga, fostul internațional Ilie Dumitrescu a ținut să laude prestația ”roș-albilor” și consideră că jocul bun vine în urma a ceea ce pregătește Ovidiu Burcă la antrenamente.

ADVERTISEMENT

”Am văzut reprize bune cu FCSB și Craiova. Au fost momente bune de joc și cu Sepsi. Merge la Mediaș, face un rezultat pozitiv cu U Cluj, tot cu un joc d-ăsta, cu pressing, cu joc elaborat.

Purtătorul de balon la echipa lui Burcă are o liniște, pentru că e o echipă cu relații de joc, cu automatisme. În partea a doua, a fost o singură echipă pe teren, Dinamo. Știe să atace și pozițional, e o echipă care pune presiune pe adversar.

ADVERTISEMENT

Gregorio a intrat foarte bine, asocierea a fost foarte bună la faza golului cu Politic. Este o muncă de echipă și rezultatele vin și datorită faptului că este o echipă care are identitate de joc. Bravo, Burcă!”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

Dennis Politic a trecut pe lângă golul sezonului

Fostul internațional a ținut să-l remarce pe atacantul Dennis Politic pentru tot jocul făcut în meciul cu FC Botoșani și consideră ca dacă voleul dinamovistului nu lovea bara și ar fi intrat în poartă se putea vorbi de golul sezonului.

ADVERTISEMENT

”A fost simplu să-l remarc pe Politic. Modul cum interpretează fazele, biomecanica de lovire a mingii, cum apare la finalizare. Voleul ăla, finalizarea cu voleul ăla a fost o execuție grea. Nu a avut șansă, ăla era golul sezonului. Centrarea lui Bani… Era golul sezonului”, a spus Ilie Dumitrescu.

La finalul jocului de pe ”Arcul de Triumf”, antrenorul Ovidiu Burcă a vorbit despre importanța acestei victorii care dă o gură mare de oxigen pentru jucătorii săi și a ținut să remarce cuplul de fundași centrali.

ADVERTISEMENT

Dinamo a urcat pe locul 14 în clasament cu 4 puncte după 5 etape, iar FC Botoșani a rămas singura echipă fără victorie în actualul sezon. ”Câinii” vor juca etapa viitoare în deplasare cu FC Voluntari pe 19 august, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT