Sport

Ovidiu Burcă îi cere ajutorul lui Mircea Lucescu înainte de Dinamo – FCSB: ”L-au sunat!”

Ovidiu Burcă a cerut ajutor legendelor dinamoviste, în frunte cu Mircea Lucescu, Ioan Andone, Ionuț Lupescu sau Florin Răducioiu, înainte de derby.
25.11.2023 | 17:45
Ovidiu Burca ii cere ajutorul lui Mircea Lucescu inainte de Dinamo  FCSB Lau sunat
Ovidiu Burcă cere ajutorul gloriilor dinamoviste pentru a câștiga derby-ul cu FCSB: ”Să vină lângă noi”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Din păcate pentru fanii lui Dinamo nu este vorba despre un ajutor financiar, ci, mai degrabă o invitație în vestiar înainte de meciul cu FCSB. Ovidiu Burcă e convins că fotbaliștii săi ar fi motivați dacă le-ar ține un discurs înainte de acest meci asemenea glorii ale clubului.

Ovidiu Burcă cere ajutorul gloriilor dinamoviste pentru a câștiga derby-ul cu FCSB

Așadar, o chestiune de moral, unde Dinamo mai are de lucrat în condițiile în care retrogradarea rămâne o grijă în Groapă. Asta, cu toate că nu ar mai exista pericolul falimentului, Dinamo nu are un buget care să-i permită să spere la prea multe, cel puțin în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Burcă e conștient de acest handicap și speră că moralul fotbaliștilor săi să fie ridicat și prin alte metode, nu neapărat prin umplerea conturilor cu bani mulți. ”Situația de la Dinamo e complexă. Cel mai mare pericol a trecut. Spectrul falimentului nu mai există. Avem un plan de reorganizare, sunt plăți la zi. Avem un plan de reorganizare cu niște plăți asumate.

Nu știu ce bani vor fi în iarnă”, a declarat antrenorul. ”Se poartă și filmulețele motivaționale, dar nu m-am gândit acum la așa ceva. Am suficiente resurse să-i pot motiva. La acest derby nu le voi pune niciun filmuleț.

ADVERTISEMENT

Nu m-am gândit doar eu la Mircea Lucescu, l-au sunat și Andrei (n.r. Nicolescu) și Eugen (n.r. Voicu). Porțile noastre pentru dânsul sunt deschise oricând. Andone, Radu, Ionuț Lupescu, tuturor le-am cerut să vină lângă noi. E importantă puntea asta cu istoria. Să vină să le transmită ceva din spiritul echipei”, a mai declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă a vorbit despre presiunea enormă de la Dinamo

Ovidiu Burcă a recunoscut, de asemenea, că există o presiune enormă la Dinamo pentru că nimeni nu mai are răbdare cu echipa după un tur de campionat. Cu toate că nimeni nu dădea șanse reale dinamoviștilor la promovare, acum mulți visează la obiective îndrăznețe la Dinamo, cu toate că lotul echipei și bugetul ar fi mai degrabă de subsolul clasamentului.

ADVERTISEMENT

”E momentul să pun presiune pe jucători, o presiune pe care trebuie să o ducă. Lumea nu prea mai are răbdare. Îi simt totuși destul de bine. Grupul are multă forță. Sunt mult mai legați unul de celălalt. E un moment în care pot întoarce situația. Sunt un antrenor exigent, presiunea o pui atunci când ei pot să o ducă. Cred că acum pot duce presiunea lui Dinamo. Îi simt pregătiți. Nu știu dacă ne-am mulțumi cu un egal. Noi vrem să câștigăm”, a transmis Ovidiu Burcă.

Entuziast înainte de acest meci, Ovidiu Burcă a mărturisit că el consideră partida cu FCSB un derby Dinamo – Steaua, deși oficial FCSB își poate asuma doar meciurile din 2003 până în prezent. ”E derby-ul fotbalului românesc. Sper să ne ridicăm la nivelul tradiției. Nu trecem printr-o perioadă prea bună. Sunt optimist că pe lângă faptul că vom juca bine, vom lua și puncte. Există un dezechilibru.

ADVERTISEMENT

Calculul hârtiei asta arată. Se pot infirma aceste calcule. Suntem într-o situație din care trebuie să ieșim. Argumentele sunt pentru suporterii noștri. E un moment pentru ei. Vin suferind la stadion. E un derby! Ar fi un moment extraordinar să le reconfirmăm apartenența la acest proiect frumos.

Suntem într-o perioadă deloc bună, avem nevoie de puncte. Îmi doresc pentru acest grup să se și bucure după un meci. Au suferit mult. Am stat mult împreună în această pauză. I-am văzut. Îmi doresc să demonstreze că nu e așa cum spun specialiștii”, a concluzionat tehnicianul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2.92 este cota pentru ”1X” în meciul Dinamo - FCSB