Sport

Ovidiu Burcă simte presiune enormă înainte de Dinamo – FCSB: ”Lumea nu mai are răbdare!”

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, admite pentru prima dată că lumea nu mai are răbdare la Dinamo, astfel că a venit momentul ca fotbaliștii să își depășească condiția.
25.11.2023 | 14:45
Ovidiu Burca simte presiune enorma inainte de Dinamo  FCSB Lumea nu mai are rabdare
Ovidiu Burcă simte presiune enormă înainte de Dinamo - FCSB: ”Lumea nu mai are răbdare!”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Așadar, un moment aparte ales de antrenor pentru a pune presiune pe jucători, chiar înainte de ”derby”. Dinamo se află într-o situație critică, cu 10 puncte în 16 etape, în timp ce FCSB e lider cu 34 de puncte. Totodată, antrenorul lui Dinamo a simțit nevoia să-l felicite pe Edi Iordănescu și pe oficialii FRF pentru calificarea la Euro 2024.

Ovidiu Burcă simte presiune enormă înainte de Dinamo – FCSB

Burcă a explicat că mai toată lumea la Dinamo și-a pierdut răbdarea, pentru că fanii și cei care aduc bani în club au permis o perioadă de acomodare cu prima ligă de aproximativ 6 luni, însă această perioadă a trecut. Partea bună pentru Dinamo ar fi atmosfera excelentă din vestiar, în ciuda rezultatelor slabe din acest sezon.

ADVERTISEMENT

”Înainte să vorbesc despre meci, vreau să felicit echipa națională, FRF, stafful, pe Edi, pe băieți. E un moment important pentru fotbalul românesc. Merită felicitările noastre. Sper ca această calificare să mai rezolve din problemele fotbalului nostru. La momentul promovării toți m-au întrebat obiectivul. Am cerut 6 luni, perioada s-a cam epuizat.

E momentul să pun presiune pe jucători, o presiune pe care trebuie să o ducă. Lumea nu prea mai are răbdare. Îi simt totuși destul de bine. Grupul are multă forță. Sunt mult mai legați unul de celălalt. E un moment în care pot întoarce situația. Sunt un antrenor exigent, presiunea o pui atunci când ei pot să o ducă. Cred că acum pot duce presiunea lui Dinamo. Îi simt pregătiți. Nu știu dacă ne-am mulțumi cu un egal. Noi vrem să câștigăm”, a explicat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, antrenorul celor de la Dinamo a recunoscut supremația rivalei FCSB, ieșind în evidență fotbaliști ca Florinel Coman sau Darius Olaru. Rămâne de văzut, însă, care va fi soarta partidei, crede Ovidiu Burcă. Asta, în condițiile în care casele de pariuri nu dau nicio șansă dinamoviștilor, mai ales că meciul se joacă pe Arena Națională, stadion considerat ”casă” de către FCSB.

FCSB e una dintre cele mai talentate echipe din Liga 1. O echipă cu jucători foarte valoroși. Antrenorii sunt foarte bine pregătiți. Coman a jucat la națională. Olaru e unul dintre cei mai buni din România. Au jucători foarte talentați”, a declarat Ovidiu Burcă. Cât despre meciul Dinamo – FCSB, în teorie derby doar din 2003, Burcă a mărturisit că-l simte de fapt un adevărat Dinamo – Steaua.

ADVERTISEMENT

”E derby-ul fotbalului românesc. Sper să ne ridicăm la nivelul tradiției. Nu trecem printr-o perioadă prea bună. Sunt optimist că pe lângă faptul că vom juca bine, vom lua și puncte. Există un dezechilibru. Calculul hârtiei asta arată. Se pot infirma aceste calcule. Suntem într-o situație din care trebuie să ieșim. Argumentele sunt pentru suporterii noștri. E un moment pentru ei.

Vin suferind la stadion. E un derby! Ar fi un moment extraordinar să le reconfirmăm apartenența la acest proiect frumos. Suntem într-o perioadă deloc bună, avem nevoie de puncte. Îmi doresc pentru acest grup să se și bucure după un meci. Au suferit mult. Am stat mult împreună în această pauză. I-am văzut. Îmi doresc să demonstreze că nu e așa cum spun specialiștii”, a completat antrenorul dinamovist.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Dinamo și FCSB se va disputa duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Pariorii merg aproape toți pe mâna oaspeților, astfel că majoritatea caselor de pariuri oferă o cotă de aproximativ 1.40 pentru victoria celor de la FCSB. În schimb, cei care cred că Dinamo va părăsi terenul neînvinsă sunt răsplătiți cu o cotă de aproape 3.

ADVERTISEMENT