Sport

Ovidiu Burcă pune presiune pe jucătorii noi de la Dinamo: ”Așteptăm mult de la ei”

Ovidiu Burcă a mărturisit că așteaptă multe lucruri bune de jucătorii nou veniți la Dinamo, dar știe că e nevoie ca aceștia să se integreze.
02.07.2023 | 23:16
Ovidiu Burca pune presiune pe jucatorii noi de la Dinamo Asteptam mult de la ei
Ovidiu Burcă a mărturisit că așteaptă multe lucruri bune de jucătorii nou veniți la Dinamo, dar știe că e nevoie ca aceștia să se integreze. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

”Câinii” au fost învinși de formația maghiară Zalaegerszeg, scor 0-1, în cel de-al doilea meci amical susținut în cantonamentul din Slovenia, în care au debutat portarul Adnan Golubovic și atacantul Hakim Abdallah.

Ce așteaptă Ovidiu Burcă de la jucătorii transferați de Dinamo

La finalul partidei amicale cu Zalaegerszeg, antrenorul Ovidiu Burcă a făcut o analiză a situației actuale de la Dinamo și a pus presiune pe jucătorii transferați în această vară, de la care vrea să aducă un plus în joc.

ADVERTISEMENT

”Cred că a fost un meci cu o intensitate mult peste nivelul SuperLigii. Am întâlnit o echipă extrem de fizică, gândiți-vă că anul trecut a câștigat Cupa Ungariei, cu un antrenor foarte bun, adept al unui fotbal modern. Cred că ne-am descurcat bine în majoritatea timpului.

La momentul acesta, nu suntem la capacitate maximă. Integrăm și jucătorii nou-veniți și va trebui ca, până la primul meci, să reușim acest lucru, să-i facem să înțeleagă ce vrem de la ei, să-i pregătim din toate punctele de vedere foarte bine. Să vedem la cine vom apela în primul meci. Una peste alta, cred că a fost un test foarte bun.

ADVERTISEMENT

Cei nou veniți sunt jucători pe care îi cunoaștem. Pentru noi, nu sunt surprize. Așteptăm mult de la ei, sunt jucători valoroși. Atunci când vor fi la capacitate maximă, vor fi niște soluții foarte bune pentru echipă.

Goncalo Gregorio a avut doar un antrenament cu echipa, am hotărât să nu riscăm, deși inițial mă gândisem să-i dau câteva minute. Dar am preferat să fim precauți, cel mai important e să nu accidentăm jucătorii”, a declarat Burcă, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Dinamo încă nu a terminat campania de transferuri

Tehnicianul ”câinilor” a dezvăluit că mai așteaptă să vină câțiva jucători și crede că la acest moment echipa se prezintă mult mai bine decât în vara anului trecut când și situația la club era incertă.

”În momentul în care Bordușanu a făcut ultima operație, cea de menisc, am știut că recuperarea lui va dura șase săptămâni. Uneori, genunchiul lui reacționează, trebuie să-l oprim. Din aproape în aproape o să vedem cum se va simți și el. Dar încă nu este la 100%.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna se poate mai bine, dar avem un nucleu de jucători care sunt foarte bine pregătiți. Lucrăm cu ei de un an de zile, încercăm să-i integrăm și pe cei care au venit pe parcurs. Suntem mult mai bine față de cum eram în vara anului trecut. Avem un nucleu de bază, avem niște lucruri foarte clare, o filosofie de joc și cred că, ușor, ușor, echipa va arăta din ce în ce mai bine.

Mai așteptăm să vină niște jucători în zilele următoare, dar prefer să vorbesc atunci când lucrurile vor fi clare. Cu Dinamo Kiev va fi un meci contra unei echipe foarte bune, avem doar trei zile la dispoziție pentru a-l pregăti. Sperăm să refacem echipa, trebuie să ajungem la o prospețime foarte bună”, a spus el.

Cum vede debutul în SuperLiga

”Am câștigat o mentalitate care se pierduse în ultimii ani. Avem un ambient extraordinar de bun, avem o etică a muncii foarte bună, avem mentalitate de învingători. Am spus mereu, poate n-o să câștigăm toate meciurile, dar urâm să pierdem! Avem un ambient de performanță, niște reguli clare în jurul cărora conviețuim.

Sunt niște lucruri pe care eu le-am promis atunci când am venit la echipă. Acum, din punct de vedere sportiv, avem o bază pe care se poate lucra, avem un grup de jucători tineri, alții nu sunt atât de tineri, dar avem un punct de pornire, ceea ce anul trecut nu aveam. 

Toate meciurile vor fi complicate în SuperLiga, indiferent de adversar. Suntem pregătiți pentru asta! Știm că suporterii sunt foarte exigenți, foarte mulți cer foarte repede rezultate. Dar rezultatele vin în urma unui proces, în urma unei munci bine făcute.

Cred că în momentul de față se lucrează foarte bine, am creat un ambient în care oamenii pot progresa uman, mai întâi, și apoi sportiv. Rezultatele apar ca urmare a unei munci bine făcute.

Mă gândesc la meciul cu Universitatea Craiova, este primul nostru meci, întâlnim o echipă care-și dorește să câștige în fiecare an titlu și Cupa. E un derby de tradiție al fotbalului românesc și deja planificăm meciul acela”, a încheiat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT