Fotbal international

Ovidiu Hațegan, din nou în Liga Campionilor. Va conduce Valencia – Atalanta din optimi, meci cu porțile închise din cauza coronavirus

08.03.2020 | 16:48
Ovidiu Hategan din nou in Liga Campionilor Va conduce Valencia  Atalanta din optimi meci cu portile inchise din cauza coronavirus
ADVERTISEMENT

Cel mai bine cotat arbitru român al momentului, Ovidiu Haţegan, revine în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. Acesta a primit din partea UEFA sarcina de a conduce la centru meciul Valencia – Atalanta, duel contând pentru returul optimilor de finală ale UEFA Champions League.

Ovidiu Hațegan va conduce Valencia – Atalanta, meci din optimile de finală ale Ligii Campionilor

Marți, 10 martie, de la ora 22:00, Ovidiu Hațegan va fi prezent pe ”Mestalla Stadium” din Valencia, acolo unde va arbitra duelul dintre gazde și Atalanta, confruntare din returul optimilor de finală ale UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan va fi ajutat în acest meci de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Sebastian Colțescu. În camera VAR se vor afla doi oficiali din Polonia: Pawel Gil – arbitru VAR, Tomasz Kwiatkowski – asistent VAR, anunță frf.

Misiunea lui Hațegan și a brigăzii din România nu ar trebui să fie deloc una dificilă. Calificarea în acest meci este în mare măsură jucată, după 4-1 în tur pentru italieni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe ”Mestalla” nu vor fi suporteri, meciul fiind programat a se juca cu porțile închise de teama coronavirus.

Ovidiu Hațegan, la meciul cu numărul 5 în cupele europene în acest sezon

Pentru Hațegan, disputa din Spania dintre Valencia și Atalanta va reprezenta al cincilea meci pe care îl conduce în sezonul european 2019-2020.

ADVERTISEMENT

În 2019, centralul de 39 de ani din Arad a mai condus meciurile: Rosenborg – Dinamo Zagreb 1-1 (Liga Campionilor), Borussia Dortmund – Barcelona 0-0 (Liga Campionilor), Ajax – Chelsea 0-1 (Liga Campionilor) și Basaksehir – AS Roma 0-3 (Europa League).

Ovidiu Haţegan a debutat în grupele Ligii Campionilor în urmă cu opt ani, în sezonul 2011-2012, când a fost delegat la meciul APOEL – Şahtior Doneţk 0-2.

ADVERTISEMENT

Românul arbitrase în aceeaşi stagiune şi prima partidă în faza preliminariilor, când fiind la centru în Shkendija – Partizan Belgrad 0-1. În sezonul trecut, arbitrul de 39 de ani a primit patru meciuri în grupele UEFA Champions League, acesta fiind recordul personal de partide în UCL.

  • 10 meciuri a arbitrat Ovidiu Haţegan în sezonul 2018-2019 din cupele europene
ADVERTISEMENT