Sport

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au pierdut în fața campionilor mondiali! Ovi, eliminat și la individual

Ovidiu Ionescu a început cu dreptul Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românul a vorbit pentru FANATIK după meciul câștigat în primul tur la individual și la dublu mixt, alături de Bernadette Szocs.
25.07.2021 | 14:29
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szocs au pierdut in fata campionilor mondiali Ovi eliminat si la individual
Sportivul român Ovidiu Ionescu a ratat calificarea în turul trei al probei de simplu masculin la tenis de masă. Sursă foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă
ADVERTISEMENT
25-07-2021
11:27

Ovidiu Ionescu, învins și în proba de simplu

Sportivul român Ovidiu Ionescu a ratat calificarea în turul trei al probei de simplu masculin la tenis de masă.

Ionescu a fost învins în turul doi de brazilianul Gustavo Tsuboi, scor 1-4 (6-11, 11-9, 11-13, 9-11, 9-11), după un meci care a durat 48 de minute și în care românul a condus în începutul majorității seturilor.

25-07-2021
02:20

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs pierd împotriva campionilor mondiali în sferturi la dublu mixt!

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au ratat calificarea în semifinalele probei de dublu mixt după ce au pierdut clar, scor 0-4 (6-11, 1-11, 6-11 și 10-12), împotriva campionilor mondiali din China, Xin Xu / Shiwen Liu. Din păcate, sorții le-au fost potrivnici și au întâlnit devreme în concurs principalii favoriți. 

Pentru prima dată la Jocurile Olimpice a fost introdusă proba de dublu mixt acolo unde s-au calificat Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs. Debutul a fost perfect pentru dublul românesc, care a trecut de vicecampionii europeni, slovenii Lubomir Pistej și Barbora Balazova.

Ovidiu Ionescu, zi perfectă cu două victorii la Tokyo!

Ionescu și Szocs au gestionat perfect meciul și au câștigat cu 11-8 primele două seturi. Slovenii au redus diferența după un set câștigat în prelungiri cu 14-12, dar dublul român a închis meciul după alte două seturi câștigate: 11-4 și 11-9.

ADVERTISEMENT

După câteva ore de pauză, Ovidiu Ionescu a intrat în concurs pe tabloul individual, acolo unde l-a întâlnit pe australianul de origine chineză, Xin, Yan. Românul a început cu dreptul și acest meci, reușind să îl învingă pe adversar cu 4-1 (11-7, 13-11, 7-11, 11-7, 11-6).

Sportivul a prefațat pentru FANATIK duelul cu campionii mondiali din China: “Orice e posibil”

La finalul zilei, Ovidiu Ionescu a vorbit pentru FANATIK despre debutul perfect la Tokyo și a prefațat confruntarea de duminică împotriva campionilor mondiali din China, în proba de dublu mixt:

ADVERTISEMENT

“Jocurile Olimpice sunt întotdeauna speciale. Meciul de dimineață a fost cu o încărcătură emoțională mare. Prima dată, la dublu mixt, în istoria Jocurilor Olimpice. I-am avut ca adversari pe vicecampionii europeni.

Îi știam, am pregătit bine meciul și iată că mâine ne vom bate pentru un loc în semifinale cu chinezii, care sunt și campionii mondiali en-titre. Eu cred că la Jocurile Olimpice orice este posibil și orice meci pleacă de la 0-0.

ADVERTISEMENT

“Privesc cu mare încredere ziua de mâine în care urmează un meci crucial la dublu mixt”

Sunt foarte fericit că am reușit să trec de primul tur la individual. A fost un adversar incomod, chinez de origine, care reprezintă Australia. Au fost etape în care am avut mici emoții, dar mă bucur că am găsit soluții și am reușit să câștig acest meci.

Privesc cu mare încredere ziua de mâine în care urmează un meci crucial la dublu mixt și sper să mă impun și în confruntarea de pe tabloul individiual”, a spus Ovidiu Ionescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Ovidiu Ionescu Bernadette Szocs
Ovidiu Ionescu Bernadette Szocs

Meciul pentru intrarea în medalii la dublu mixt se joacă la 04:00 dimineața!

Meciul dintre dublul Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs – Xin Xu / Shiwen Liu este programat duminică, de la ora 04:00, ora României. De la ora 10:15, Ovidiu Ionescu va evolua împotriva brazilianului Gustavo Tsuboi, în turul doi la simplu.

Din păcate pentru dublul românesc, tabloul i-a scos în cale destul de devreme pe principalii favoriți din China. Xu și Liu pleacă din postura de favoriți, însă cu o eventuală victorie, Ionescu și Szocs intră în lupta la medalii.

România va mai evolua în concursul individual feminin cu Bernadette Szocs și Eliza Samara, dar și în proba de echipe feminin din care fac parte Bernadette Szocs, Eliza Samara, Daniela Dodean și Irina Ciobanu.

  • 2 este numărul edițiilor la JO la care evoluează Ovidiu Ionescu
  • 32 de ani are Ovidiu Ionescu

 

ADVERTISEMENT