News

Pacient din Târgu Jiu, în stare gravă după o transfuzie greșită: ”E ca o legumă”. Spitalul din oraș, amendat 

12.06.2020 | 15:54
Pacient din Targu Jiu in stare grava dupa o transfuzie gresita E ca o leguma Spitalul din oras amendat
ADVERTISEMENT

Un pacient din Târgu Jiu se află în stare gravă după o transfuzie greșită făcută de medicii spitalului în care a fost dus pentru a i se trata o hemoragie nazală.

Pacient din Târgu Jiu, în stare gravă după o transfuzie greșită: ”E ca o legumă”. Spitalul din oraș, amendat

Caz grav în județul Gorj. Unui bolnav de 85 de ani internat la Spitalul de Urgență Târgu-Jiu i s-a făcut o transfuzie greșită, iar starea acestuia s-a agravat. Cel care a sesizat eroarea gravă a fost ginerele lui.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 85 de ani a fost transportat la spital la sfârșitul lunii mai, cu o ambulanță, după o hemoragie nazală extrem de puternică.

Acolo, el a fost internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Târgu Jiu, iar doctorii i-au transfuzat două pungi de sânge dintr-o altă grupă sangvină, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

”Este foarte agitat și se vaită de stomac, de burtă, că îl doare ficatul. Este normal. Și arată mai rău de cum l-am dus eu. E ca o legumă, săracul”, a spus ginerele bătrânului la postul de știri.

Ce spun autoritățile din oraș

Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, a declarat că unitatea medicală a fost amendată cu 25 de mii de lei pentru că nu a stabilit protocolul.

ADVERTISEMENT

”DSP Gorj nu a fost înștiințată despre acest incident, dar ne-am autosesizat și am dispus efectuarea unei anchete.

Spitalul a fost sancționat contravențional cu 25.000 de lei pentru că nu a anunțat incidentul în termenul legal de 24 de ore”.

ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. De asemenea, Dumitru Vienescu, directorul spitalului din Târgu Jiu, a spus și el, conform sursei citate:

”Am fost anunțați de medicul coordonator ieri. Comisia de Transfuzii va face un raport și apoi voi declara mai multe. Până în 22 iunie, cel mai târziu, se va întocmi raportul”.

ADVERTISEMENT
Tags: