News

Un pacient a fost operat pe partea greșită a capului la Spitalul din Deva. S-a demarat o anchetă

Anchetă la Spitalul din Deva. Un pacient a fost operat pe partea greșită a capului de către un neurochirurg. Rudele pacientului sunt îngrijorate și au depus plângere.
15.11.2021 | 20:13
Un pacient a fost operat pe partea gresita a capului la Spitalul din Deva Sa demarat o ancheta
ADVERTISEMENT

Un neurochirurg de la Spitalul din Deva este acuzat de malpraxis, după ce a operat greșit un pacient, în zona capului. Medicul a intervenit prima oară în zona neafectată (zona stângă-n.r), iar după ce și-a sesizat greșeala s-a îndreptat către partea pe care trebuia de la început să o opereze, unde pacientul avea un hematom.

Situația a avut loc pe data de 5 noiembrie. Pacientul este o persoană în vârstă, 84 ani, și acum se află la Terapie Intensivă. Rudele sale sunt îngrijorate și au sesizat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Rudele au aflat din presă despre intervenția eronată. Neurochirurgul nu ar fi la prima abatere

”În timpul intervenţiei chirurgicale, a făcut o craniotomie pe partea dreaptă, deşi hematomul era pe partea stângă, ulterior a făcut şi pe partea stângă.

I-a pus un tub de dren şi pe partea stângă şi a rezolvat situaţia”, a spus într-o declarație de presă, Emil Stoica, director Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

ADVERTISEMENT

Odată comisă greșeala, rudele pacientului nu au fost informate. Ele au aflat din presă despre ceea ce i s-a întâmplat bătrânului, potrivit presei locale Gazeta de Dimineață.

Cine a sesizat greșeala făcută de neurochirurg

Eroarea a fost observată de medicul de la Terapie Intensivă. El și-a alertat de îndată restul colegilor. Ulterior, neurochirurgul i-a declarat directorului:

ADVERTISEMENT

”Mi-a zis că nu e o greşeală. Important îi că pacientul îi bine, exact asta mi-a spus. Nu contează că e pe dreapta, contează că pacientul e bine.”, a dezvăluit directorului spitalului.

Neurochirurgul este de origine israeliană și se numește Ahmed Saleh. În trecut, ar mai fi avut abateri de natură medicală. În prezent, colegii lui au declarat că nu mai vor să ia parte cu el la operații.

ADVERTISEMENT

”Anesteziștii noștri au făcut o solicitare că nu mai vor să intre cu el în sală. Fiecare s-a semnat și s-a parafat.

Nu mai vor să intre pentru că nu e bine pregătit”, a mai anunțat conducerea spitalului.

Neurochirurgului i se mai aduce în cazul de față  și acuzația de vătămare corporală din culpă. S-a demarat și o expertiză medico-legală. De asemenea, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a clarificat că și conducerea spitalului a depus o plângere penală la Inpectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

”Poliţiştii de la investigaţii criminale au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, urmând ca după efectuarea expertizelor medicale să fie aplicate soluţiile legale, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Medicul acuzat nu a oferit, momentan, declarații cu privire la acuzația adusă.

ADVERTISEMENT