News

Pacienţii cu coronavirus vor rămâne cu sechele pe viaţă. Veste sumbră de la medicul care l-a tratat pe Boris Johnson

04.05.2020 | 14:20
Pacientii cu coronavirus vor ramane cu sechele pe viata Veste sumbra de la medicul care la tratat pe Boris Johnson
ADVERTISEMENT

Unul dintre medicii care l-au tratat pe premierul britanic Boris Johnson vine cu o veste sumbră în ceea ce-i privește pe pacienții care au fost infectați cu coronavirus.

Veste sumbră de la medicul care l-a tratat pe Boris Johnson

Conform Daily Mail, medicul Nicholas Hart, care l-a avut în îngrijire pe Boris Johnson, vine cu o veste deloc bună pe termen lung pentru oamenii care au fost infectați cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, doctorul britanic afirmă că COVID-19 este ”poliomielita acestei generații” și a avertizat că va avea efecte pe termen lung asupra pacienților.

”Pacienții au boli ușoare, moderate și severe. Un număr mare dintre aceștia vor avea dizabilități fizice, cognitive și psihologice după o boală critică care va necesita o îngrijire pe termen lung”, a notat Nicholas Hart.

ADVERTISEMENT

Poliomielita este o boală infecțioasă virală acută

La mijlocul lunii martie, cu o zi înainte ca Marea Britanie să fie lovită în mod crunt de noul virus, doctorul a avertizat că COVID-19 este o boală gravă și este nevoie de izolare pentru a fi în siguranță.

”Aceasta este o pledoarie pentru ajutor. Lucrez 18 ore pe zi, ca mulți alții, pentru a mă asigura că ne putem proteja toți pacienții și echipele medicale”, spunea atunci Nicholas Hart.

ADVERTISEMENT

Poliomielita, adesea denumită și paralizie infantilă, este o boală infecțioasă virală acută, care se răspândește de la om la om. Deși a existat o acțiune globală de eradicare, boala încă afectează zone din Asia și Africa.

Recent, premierul britanic și logodnica sa, Carrie Symonds, și-au botezat fiul. Micuțul a primit numele Nicholas, în onoarea celor doi medici care i-au salvat viața tatălui său, Nicholas Price și Nicholas Hart.

ADVERTISEMENT

Zeci de companii se luptă contracronometru pentru a dezvolta un vaccin anti COVID-19, însă majoritatea specialiștilor avertizează că nu vom avea un astfel de vaccin mai repede de 18 luni. Alți experți iau în considerare scenariul pesimist în care un vaccin nu va exista niciodată.

ADVERTISEMENT