News

Pădurile din Bucovina vor fi regenerate. Câți puieți își propune să planteze Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava își propune să regenereze 1.500 de hectare de pădure în acest an. Silvicultorii vor utiliza circa patru milioane de puieți
24.03.2024 | 21:44
Padurile din Bucovina vor fi regenerate Cati puieti isi propune sa planteze Directia Silvica Suceava
Direcția Silvică Suceava va folosi 4 milioane de puieți pentru regenerarea pădurilor Sursa foto: Glasul Sucevei
ADVERTISEMENT

Direcția Silvică Suceava a anunțat că în 2024 va avea ca program pentru lucrările de regenerare a pădurilor în fond forestier de stat, o suprafață de 1.336,69 ha, din care regenerări naturale 671,75 ha și împăduriri integrale 768,17 ha.

Pădurile din Bucovina vor fi regenerate

Silvicultorii precizează că vor fi efectuate și lucrările de completări curente în plantațiile cu reușită provizorie pe o suprafață de 286,67 de hectare și lucrări de refaceri ale plantațiilor afectate de calamități pe alte 0,64 hectare concomitent cu lucrările de instalare a noilor regenerări.

ADVERTISEMENT

”În fond forestier privat cu contracte de administrare și servicii silvice, Direcția Silvică Suceava a luat măsurile necesare în vederea efectuării unor lucrări de regenerare pe o suprafață de 125,12 ha, din care regenerări naturale 21,89 ha și împăduriri integrale pe 103,23 ha.

Este de menționat faptul că pentru împădurirea suprafeței propuse în fond forestier de stat se vor utiliza 3.956.950 puieți din care 80% puieți de rășinoase (ponderea cea mai mare o are molidul, apoi brad, larice, pin silvestru) și 20% puieți foioase (gorun, stejar, fag, paltin de munte, tei, cireș s.a.).

ADVERTISEMENT

Pentru împădurirea suprafețelor propuse în fond forestier privat cu contracte de administrare și servicii silvice se vor utiliza 520.000 puieți rășinoase (ponderea cea mai mare o are molidul, apoi larice, pin silvestru, brad).

Puieții sunt asigurați din pepinierele proprii, în ceea ce privește puieții de rășinoase, iar pentru puieții de foioase necesarul este asigurat și prin transfer de la alte direcții silvice.

ADVERTISEMENT

Lucrările de întrețineri în plantațiile tinere sunt mobilizarea solului în jurul puieților și descopleșiri de specii lemnoase și ierboase. Începând cu luna mai se vor efectua lucrările de mobilizare a solului pe o suprafață de 387 ha fond forestier proprietate a statului.

Urmează apoi din luna iulie executarea lucrărilor de descopleșiri de specii lemnoase și ierboase pe o suprafață totală de 6.553,92 ha (6.067,56 ha fond forestier proprietate a statului și 486,36 ha proprietate privată administrată cu contract)”, a informat Direcția Silvică Suceava.

ADVERTISEMENT

În ultimii cinci ani, Direcția Silvică Suceava a împădurit 4.864 de hectare în fond forestier de stat, în medie 973 de hectare pe an și 905 hectare în fond forestier privat administrat si cu contracte de prestări servicii, în medie 181 de hectare pe an.

Suprafața totală regenerată în această perioadă este de 9.583 hectare în fond forestier de stat și 1.192 hectare în fond forestier privat administrat si cu contracte de prestări servicii.

ADVERTISEMENT