News

Pagina Youtube a Senatului, amenințată cu închiderea din cauza unei acțiuni comise de Diana Șosoacă

13.04.2021 | 20:19
Pagina Youtube a Senatului amenintata cu inchiderea din cauza unei actiuni comise de Diana Sosoaca
ADVERTISEMENT

Pagina Youtube a Senatului ar putea fi închisă din cauza unor ieșiri ale Dianei Șoșoacă. Printre primele măsuri luate de platformă se numără și ștergerea anumitor postări ale senatoarei.

Mesajele care instigă la nepurtarea măștii reprezintă motivul pentru care camera superioară a Parlamentului a primit un avertisment de la YouTube că pagina instituţiei va fi închisă.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei, conform Digi 24.

Pagina Youtube a Senatului ar putea fi închisă din cauza Dianei Șoșoacă

Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care urma să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, potrivit Iulia Scântei.

ADVERTISEMENT

Diana Şoşoacă s-a prezentat la şedinţa comisiei, dar  la intrare, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că “poartă o mască de protecţie sanitară neconformă”.

Senatoarea a intrat în sală, de două ori, în ciuda acestui avertisment. Aceasta şi-a manifestat îndelung nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă,  susținând că mască “nu o apără de virus”.

ADVERTISEMENT

“Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului.

A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea “derapajelor” de comportament ale senatoarei.

ADVERTISEMENT