News

Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului, ținte ale unui atac cibernetic. Plângere la poliție și la Facebook

Un atac cibernetic a vizat, vineri, paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului. Instituția a depus plângere la poliție și la Facebook.
17.02.2024 | 12:22
Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului tinte ale unui atac cibernetic Plangere la politie si la Facebook
Atac cibernetic asupra paginilor de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului. Apel către credincioși. Sursa foto: Facebook / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului, vorbim aici de conturile de Facebook ”Arhiepiscopia Tomisului” și ”Radio Dobrogea” au fost supuse, vineri, unui atac cibernetic.

Atac cibernetic asupra paginilor de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului. Apel către credincioși

Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, site-ul arhiepiscopiatomisului.ro informează că paginile de Facebook ”Arhiepiscopia Tomisului“ și ”Radio Dobrogea“ au fost supuse vineri unui atac informatic.

ADVERTISEMENT

La originea acestuia ar fi un cont ”de afacere“ intitulat ”US Media“, cu locația aparentă în Vietnam. Infractorii online ar fi preluat în mod fraudulos anumite atribuții de administrare ale paginilor amintite.

În urma acestui incident, Arhiepiscopia Tomisului a făcut un apel către toți credincioșii care urmăresc materialele de pe cele două pagini. Le-a cerut să fie precauți în legătură cu orice apel, mesaj, solicitare, abordare făcută în numele instituției. O perioadă, pagina nu a mai fost administrată de Arhiepiscopia Tomisului.

ADVERTISEMENT

Pentru că ieri paginile de Facebook “Arhiepiscopia Tomisului” și “Radio Dobrogea” au fost supuse unui atac din partea unui cont “de afacere” intitulat “US Media”, cu locația aparentă în Vietnam, care a preluat în mod fraudulos anumite atribuții de administrare ale paginilor sus-amintite, Arhiepiscopia Tomisului a sesizat Facebook și va formula în cel mai scurt timp o plângere și poliției cu privire la această situație.

Până la rezolvarea acestei probleme, Arhiepiscopia Tomisului face apel către toți credincioșii care urmăresc materialele de pe cele două pagini să fie precauți în legătură cu orice apel, mesaj, solicitare, abordare făcută în numele instituției noastre care ar putea să îi prejudicieze în vreun fel.

ADVERTISEMENT

Respingem și vom reclama autorităților orice material care ar putea conține elemente neconforme cu specificul exclusiv religios și gratuit al paginilor noastre. Vom reveni cu informații. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a precizat Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Atac cibernetic și asupra mai multor spitale din România

Atacurile informatice asupra instituțiilor din România s-a intensificat în ultimele zile. Recent, în debutul săptămânii, mai multe spitale din toată țara au fost direct vizate de un atac cibernetic al hakerilor.

ADVERTISEMENT

În total, 26 de unități medicale au fost afectate, 24 de stat și două private. Pe 15 februarie, Ministrul Sănătății a transmis că majoritatea unităților medicale și-au reluat activitatea după atacul cibernetic de la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT