Sport

Devis Mangia felicită Palermo pentru transferul lui Mirko Pigliacelli: „Are toate calităţile”

Mirko Pigliacelli este caracterizat drept ”un portar modern, care are toate calitățile pentru a fi titular” de fostul său antrenor Devis Mangia, care îi felicită pe cei de la Palermo pentru transfer.
14.07.2022 | 13:15
Devis Mangia felicita Palermo pentru transferul lui Mirko Pigliacelli Are toate calitatile
Devis Mangia, fostul său antrenor, i-a felicitat pe cei de la Palermo după ce l-au achiziționat pe Mirko Pigliacelli este considerat Foto: INQUAM Photos / Stefan_Constantin
ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli pleacă din fotbalul românesc pentru a se întoarce acasă. Va evolua pentru Palermo, gruparea din Serie B recent achiziționată de șeicii care dețin și Manchester City.

O mutare pentru care Denis Mangia îi felicită pe diriguitorii clubului la care a evoluat. În cunoștință de cauză, italianul, actualmente selecționer al Maltei, fiind cel care l-a adus pe Pigliacelli în România.

ADVERTISEMENT

”Dacă va fi sau nu titular, asta o va decide antrenorul, dar pot spune că are toate calitățile pentru a fi prima alegere”, spune Mangia despre Pigliacelli

Mirko Pigliacelli a ajuns la Craiova pentru 300.000 de euro, de la Pro Vercelli, în ianuarie 2019. A jucat 141 de meciuri pentru olteni, cu care a câștigat două trofee: Cupa și Supercupa României (2021)

În acest moment, italianul este evaluat conform Transfermarkt la 1,4 milioane de euro. Dar va pleca pentru puțin sub 30% din valoare. Aproximativ, 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”E un jucător care și-a făcut pe deplin datoria și e de 5-6 ani la echipă. Are și el dorința asta de a merge acasă. Are copil și vrea să fie în Italia, aproape de familie”, declara Sorin Cârțu pentru Fanatik.

Știind că Devis Mangia, fostul jucător al celor de la Palermo, este tehnicianul care și l-a dorit în România, pe când antrena Universitatea, jurnaliștii de la I Love Palermo Calcio i-au cerut acestuia să facă o caracterizare a jucătorului.

ADVERTISEMENT

Iar acesta a apreciat că este o mutare excelentă. ”Este un băiat excelent și acesta este un aspect important. Apoi, este un portar modern, dacă o echipă vrea să joace din spate și să aibă un portar bun și în construcția jocului, este foarte bun din acest punct de vedere.

Dacă va fi sau nu titular, asta o va decide antrenorul, dar pot spune că are toate calitățile pentru a fi prima alegere. Din punctul de vedere al personalității nu îi lipsește absolut nimic”, a spus Mangia despre Pigliacelli.

ADVERTISEMENT

”Il portiere goleador”

Un alt aspect tratat în discuția dintre jurnaliști și Mangia a fost golul pe care Pigliacelli l-a marcat în poarta celor de la FCSB, din penalty, în 2019.

”Mirko este foarte bun și la jocul cu piciorul. Am văzut la antrenamente că îi plăcea nu doar să apere, ci și să tragă.

Prin urmare, după ce am ratat cinci penalty-uri consecutive prin cei mai buni executanți ai echipei, am făcut această alegere.

Având în vedere personalitatea lui și că nu are nicio problemă în a-și asuma responsabilități, am vrut să-i ofer această oportunitate”, a dezvăluit tehnicianul.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 1,75 este cota pentru „nu marchează ambele”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT