Sport

Sorin Cârțu anunță o nouă plecare de la Universitatea Craiova: „Are și el dorința asta de a merge acasă”. Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că portarul Mirko Pigliacelli nu va mai rămâne în Bănie.
12.07.2022 | 18:33
Sorin Cartu anunta o noua plecare de la Universitatea Craiova Are si el dorinta asta de a merge acasa Exclusiv
Sorin Cârțu nu ia în calcul ca vreun alt jucător important al echipei să fie cedat. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli e aproape de despărțirea de Universitatea Craiova după cinci ani în Bănie, iar gsp.ro anunță că portarul va semna cu Palermo. „Leii” ar primi în urma transferului 150.000 de euro.

Sorin Cârțu anunță plecarea lui Mirko Pigliacelli de la Universitatea Craiova: „Și-a făcut pe deplin datoria”

Sorin Cârțu a dezvăluit pentru FANATIK că portarul italian Mirko Pigliacelli e foarte aproape de o despărțire de Universitatea Craiova, deși mai are contract un an de zile.

ADVERTISEMENT

„Se pare că va pleca. Deocamdată nu e nimic oficial. Nu e încă nimic sigur. Discutăm despre Lazar sau alt portar doar în momentul în care Pigliacelli pleacă la Palermo sau în altă parte”.

Președintele Universității Craiova a explicat că portarul își dorește să se întoarcă în Italia din motive personale: „Nu e vorba de nicio afacere. E un jucător care și-a făcut pe deplin datoria și e de 5-6 ani la echipă. Are și el dorința asta de a merge acasă. Are copil și vrea să fie în Italia, aproape de familie”.

ADVERTISEMENT

Portarul de 29 de ani a fost transferat pe 1 ianuarie 2019 de la Pro Vercelli pentru 300.000 de euro. În acest moment, italianul este evaluat conform Transfermarkt la 1,4 milioane de euro.

Mirko Pigliacelli a jucat 141 de meciuri pentru Universitatea Craiova, cu care a câștigat două trofee: Cupa și Supercupa României (2021). Italianul a fost de două ori ales în echipa ideală a sezonului: 2018–19, 2020–21.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, despre oferta pentru Jovan Markovici de la Steaua Roșie Belgrad: „Am spus că anul ăsta nu vrem să vindem!”

Sorin Cârțu nu a luat în serios oferta de un milion de euro pentru Jovan Markovic și a dezvăluit că jucătorul nu ar fi fost lăsat să plece nici dacă Universitatea Craiova ar fi primit de trei ori mai mult:

„În ce sens s-a vorbit mult despre Markovic? Tu dacă ai fi la Universitatea Craiova l-ai da pe Markovic pe oferta aia? Nu! Și atunci de ce te-ai crede tu mai deștept decât noi?!

ADVERTISEMENT

Dacă era vorba de o negociere niciun caz de la un milion. Nici măcar la trei milioane! Am spus că anul ăsta nu vrem să vindem. Și în niciun caz la nivel de jucători de 19-20 de ani. Deci nu se pune problema”, a mai explicat oficialul pentru site-ul nostru.

  • 150.000 de euro ar putea primi Universitatea Craiova pentru Mirko Pigliacelli

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,37 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT