News

Pană majoră de curent în Republica Moldova. Maia Sandu: ”Rusia ne-a lăsat pe întuneric. Războiul ei omoară oameni”

O nouă pană majoră de curent a fost raportată, miercuri, în Republica Moldova. Maia Sandu acuză Rusia că a lăsat statul vecin în beznă.
23.11.2022 | 15:55
Pana majora de curent in Republica Moldova Maia Sandu Rusia nea lasat pe intuneric Razboiul ei omoara oameni
Pană majoră de curent în Republica Moldova, după bombardamentele rusești din Ucraina. Reacția Maiei Sandu. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru a doua oară în decurs de o săptămână, Republica Moldova are din nou probleme cu furnizarea energiei electrice.

Pană majoră de curent în Republica Moldova, după bombardamentele rusești din Ucraina

Autoritățile de la Chișinău au anunțat, miercuri, noi întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Telegram, vicepremierului Andrei Spânu, precizează că deconectările au drept cauză bombardamentul Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

”Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, spus Spînu.

ADVERTISEMENT

La rândul său, ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a scris, pe Twitter, că anumite regiuni ale țării suferă de pene de curent ca urmare a atacurilor ruse de miercuri asupra Ucrainei.

”Fiecare bombă care cade asupra Ucrainei afectează și Moldova și poporul nostru. Facem apel la Rusia să oprească distrugerea acum”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Maia Sandu: ”Rusia ne-a lăsat pe întuneric. Războiul ei omoară oameni”

Miercuri după-amiază, la scurt timp după anunțul privind pana masivă de curent, o reacție a avut și președintele statului vecin, Maia Sandu.

Aceasta a scris, pe Facebook, că Rusia este responsabilă de această situație gravă de peste Prut. Sandu acuză regimul lui Putin că omoară oameni prin războiul dus în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Chișinău promite că lucrurile se vor remedia și locuitorii țării vor avea din nou lumină.

”Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a scris Maia Sandu.

ADVERTISEMENT