News

Circulație dificilă pe mai multe drumuri din țară. Recomandările Centrului Infotrafic

Pe mai multe drumuri naționale din România circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, însă pe autostrăzi se circulă în mod normal.
21.01.2023 | 10:16
Circulatie dificila pe mai multe drumuri din tara Recomandarile Centrului Infotrafic
Ceață pe drumurile din județul Argeș/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că circulația este dificilă pe mai multe tronsoane de drum din România, în cursul dimineții de sâmbătă.

Două drumuri sunt blocate

Șoferii sunt avertizați că se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații sub formă de ninsoare în cursul nopții, în zona montană a județelor Alba, Dâmbovița, Gorj și Maramureș, însă nu există restricții de circulație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai multe drumuri din județul Prahova au carosabilul umed în urma ploilor din zonă.

Pe de altă parte, Infotrafic anunță că a fost reluat traficul  pe DN 7C Curtea de Argeş – Sibiu, în zona localității Arefu, județul Argeș, după ce pe tronsonul kilometric 86 și 87 au avut loc, vineri, două alunecări de teren în cursul zilei de ieri.

Însă există două drumuri cu circulația rutieră oprită. Primul este DN7 (E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 194 + 300 de metri, localitatea Călimănești, județul Vâlcea, ca urmare a ploilor abundente din ultimele ore.

ADVERTISEMENT

Partea carosabilă a fost inundată, iar traficul rutier este deviat pe DN 7 CC (Centura ocolitoare a localității Călimănești). Se acționează cu utilaje pentru degajarea suprafeței de rulare”, precizează Centrul Infotrafic.

Lucrări de reparații de DN1

Traficul este oprit încă de vineri și pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, județul Caraș-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Mașinile sunt redirecționate pe ruta Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 -Moldova Nouă.

ADVERTISEMENT

Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri, din cauza ceții dense, pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, între localitățile Morărești și Drăganu din județul Argeș.

Circulația pe DN 1 Ploiești-Brașov se anunță dificilă întrucât se fac lucrări de reparații la kilometrul 113+300 de metri, pe sensul de urcare către municipiul Brașov, în zona localității Posada, județul Prahova. Traficul se desfășoară dirijat de către polițiști, alternativ, pe un sens.

ADVERTISEMENT

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, recomandă Poliția Română.

ADVERTISEMENT