News

Panică la bordul unui avion Wizz Air, după ce aeronava a ratat aterizarea pe aeroportul din Suceava

A fost panică, duminică, la bordul unui avion Wizz Air care se îndrepta către Suceava. Aeronava a ratat aterizarea și a fost redirecționată către Iași.
22.01.2023 | 13:24
Panica la bordul unui avion Wizz Air dupa ce aeronava a ratat aterizarea pe aeroportul din Suceava
Un avion Wizz Air a ratat aterizarea pe aeroportul din Suceava. Panică printre pasageri. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea a pus mari probleme, duminică dimineața, traficului aerian din zona Moldovei. Un avion care venea de la Memmingen, Germania, nu a putut ateriza pe Aeroportul Suceava.

Un avion Wizz Air a ratat aterizarea pe aeroportul din Suceava. Panică printre pasageri

Ioan Măriuța, directorul Aeroportului Suceava, a anunțat că în zonă s-a instalat o ceată extrem de densă, ca urmare a temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Astfel, vizibilitatea scăzută a făcut imposibilă aterizarea zborului companiei Wizz Air de la Memmingen (Munchen Vest).

Aeronava a fost redirecționată către Aeroportul din Iași. Pasagerii, care au trecut prin momente dificile, vor fi transportați cu autocarele la Suceava.

ADVERTISEMENT

Directorul Aeroportului Suceava a mai spus, în presa locală, că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene.

În astfel de circumstanțe, compania se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri / anulări/reprogramări ale zborurilor, notează Bucovina Media.

ADVERTISEMENT

”De asemenea reamintim pasagerilor că vor fi informați pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail, etc), cât și de către personalul de la check-in prin informări atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio”, a mai transmis Ioan Măriuța.

Mai multe avioane deviate din cauza ceții în acest debut de an

Deși ne aflăm în plină iarnă, nu zăpada sau viscolul pun probleme traficului aerian, ci ceața, fenomen întâlnit de regulă primăvara sau toamna.

ADVERTISEMENT

În acest debut de an, mai multe curse au întâmpinat probleme în țara noastră. Pe 4 ianuarie, o cursă de la Roma, care trebuia să ajungă la Timișoara, a fost redirecționată spre aeroportul din Cluj-Napoca.

Tot atunci, un avion care venea spre orașul de pe Bega, din Frankfurt, a fost trimis la Sibiu.

În aceeași zi, o cursă care decola din Timișoara la Roma a fost reprogramată pentru ora 13:15, deși în mod normal, aeronava ar fi trebuit să decoleze în jurul orei 10:30.

ADVERTISEMENT
Tags: